Jump to content

turnigy 9x - WIELKI PROBLEM

spad

Recommended Posts

witam

Od jakiegoś czasu posiadam te aparaturę i nie mogę złego słowa o niej powiedzieć aż do dziś.

Co się okazało :

kolega kupił sobie taką samą i dziś na lotnisku ku zaskoczeniu wszystkich okazało się, że

moja aparatura działa ok lecz gdy kolega włączy swoją moja zaczyna wariować tzn blokują się serwa w różnych pozycjach i brak możliwości sterowania ( dobrze że to odkryliśmy na ziemi przed startem) blokada trwa około od 3 do około 10 sec a blokuje się średnio co około 5-7sec. natomiast po kolegi stronie jest wszystko ok.

postanowiliśmy raz jeszcze sparować swoje odbiorniki efektem tego było to, że aparatury blokowały się wzajemnie (wcześniej tylko mój był blokowany)

latałem już w obecności innych w/m nadajników i wszystko było ok taki objaw jest tylko z tym.

czy ktoś może wyjaśnić co jest kurde grane ?

pozdrawiam

Ciekawe czy Twój nadajnik będzie sterował odbiornikiem zbindowanym do aparatury kolegi - to sugerowałoby wzajemne nałożenie się "unikalnych" identyfikatorów - zdarzały się takie przypadki w różnych systemach. Nie wiem jak to jest we Flysky (Turnigy) - czy np. jest procedura losowania nowego GUID (jak to było w Coronach).

Rozumiem że przy jednym włączonym nadajniku (Twoim oraz Kolegi) wszystko jest OK (zasięgi, itp.)?

Michał

mój nadajnik nie steruje odbiornikiem kolegi

natomiast kiedy jest włączony tylko jeden jest wszystko ok

problem nadal mamy nie rozwiązany

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.