Gość Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Witam ponownie Tym razem chciałbym zadać kilka pytań odnośnie łodzi rc . Mam taki oto kadłub : wykonany z laminatu , masa około 400-500 gram , długość 680mm , szerokość 250mm . chciałbym aby zanurzał się do linii , którą jako tako zaznaczyłem na czerwono na jednym ze zdjęć i do tego celu potrzeba kilograma balastu (wliczając w to silnik itp.) Kupiłem do tegoż kadłuba taki oto napęd od robbego : http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?cPath=274_275&products_id=7469 Model chciałbym zasilać ze standartowych pakietów samochodowych , czyli 7,2V i tu rodzi się główne pytanie : jaki regiel ? Przeglądałem trochę forum w poszukiwaniu odpowiedzi ale nadal nie wiem co wybrać , czy samochodowy HSP SP-03018 da radę ? Z samochodową 540 23 zwojową sobie radzi ... a może jakiś inny dwukierunkowy ? W wodzie bedzie chyba większy opór niż w przypadku auta więc może jakiś mocniejszy ? Jaki zrobić ster ? długi i wąski czy krótki a szeroki ? umiejscowić go za śrubą czy tuż obok ? Pomóżcie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 Witam po baardzo długiej przerwie w temacie ! Długo przy łodzi się nic nie działo , w między czasie trochę latałem , jeździłem i zbierałem info oraz graty do wyposażenia kadłuba Na przykład regler : http://www.rcskorpion.pl/towar/1-8402-rookie-35-z-bec-12a-regulator-dwukierunkowy-robbe/ Kadłub czeka na nową nadbudówkę , napęd w końcu kompletny i wyposażony w chłodzenie wodne , ster i jego zamocowanie też prawie gotowe ... Pozostało mi znaleźc chwilę wolnego czasu aby poskładać wszystko do kupy Parę fotek : Być może przez zimę uda mi się scalić wszystkie elementy Tym czasem pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 Ten kadłub jest taki nijaki. Ani żeby wolno pływał ani szybko. Jak pojadę nad wodę z redukcyjnym, kuter lub holownik i wolno pływa to jestem zadowolony ale jak pływa nieco szybciej jacht motorowy albo motorówka to nie jestem zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.