eze Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Tak jak w temacie .Kupiłem aparaturke lecz niestety w zestawie nie bylo baterii do odbiornika.Zwracam sie z prośbą o pomoc w znalezieniu odopowiedniego pakietu.Bedzie on uzywany w trenerku 7,5 cm3. Aha jeszcze nie wiem czym będe to łądował.Może jakies propozycje ładowarek w rozsądnej cenie ? Prosze o pomoc . POZDRAWIAM!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Może jakies propozycje ładowarek w rozsądnej cenie ? Shark 10 Zwracam sie z prośbą o pomoc w znalezieniu odopowiedniego pakietu www.batimex.pl wybierz sobie 4-5 cel Ni-XX o pojemności minimum 600mAh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Można w Batimexie zamówić Kany AA 1400mAh ni-mh po 7,5 zł/sztuka.Zgrzanie w Batimexie w pakiet to 3 zł.Za około 40 zł ma sie bardzo przyzwoity pakiet. http://www.batimex.pl/towar.asp?idtowaru=1664 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgrzanie w Batimexie w pakiet to 3 zł Konkretnie to 1.43 zł brutto za zgrzanie jedego ogniwa. 3 złote starczy tylko na 2 cele http://www.batimex.pl/szczegoly.asp?idtowaru=2196 Jeszcze jedno - zgrzewają dowolne aku, także zwykłe AA/R6, nie tylko "przemysłowe". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 No powiem Ci Michał że ostatnio zamówiłem pakiet 8x kan 1400 AA i zgrzali za friko.Może zapomnieli policzyć.Ale Eze i tak sie zmieści w 40 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Może rzeczywiście zapomnieli Faktem jest, że pakiety z Batimexu wychodzą tanio. Mój nadajnik ma właśnie pakiet od nich, na "zwykłych" Sanyo 2300. Tylko czasem trzeba się trochę naczekać, jak mają akurat dużo zamówień. Słyszałem jednakowoż opinie, że zgrzewy są dość małe i do dużych prądów się nie bardzo nadają - tzn. pakietów "napędowych" takich na kilkanaście C to raczej nie zrobią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 No zgrzewy są mikroskopijne i po dwa na jedną stronę.Zamówię u nich pakiet do swojego nadajnika, bo ci z Futaby się nie popisali i dali 700mAh.Normalnie porażka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Ostatnio wygrzebałem gdzieś w sieci opis zgrzewarki do pakietów - można by samemu Główny problem to kondensator 0.6-1F (tak, jeden Farad ) Takie kobyły od Car-Audio kosztują koło 150 zł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Ja wiem czy jest sens samemu się bawić w zgrzewarkę ? Koszt kondensatora jest duży i pozostałe elementy też kosztują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Takie kobyły od Car-Audio kosztują koło 150 zł... Ale iskry sie sypia i po tygodniu :shock: Zlozyc z kilku,czasem widywalem takie uzywane,po pol Farada w koszykach na gieldzie (W-wa) Tylko nie bardzo sobie wyorazam regulacje tego zgrzewu-jak to-tak na krotko przez igielke-gwozdzia.Pytam,bo mam taki (w aucie 1,5F) , moze bym sobie zgrzal bateryjki.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 The Poor Man's Battery Tab Welder http://www.philpem.me.uk/elec/welder/ takie po pol Farada w koszykach na gieldzie Jak bym gdzie tanio takie coś zobaczył, to się zastanowię... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Kukaj na goscia z radiowka,elementy ma z rozbiorki.... Edit. O,ooo wlasnie takie,tylko wieksze o,25 i 0 5 F. Sa jeszcze typowe- dlugie,ale wysychaja szybciej. Dzieki za link.Az strach to do lapki brac :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eze Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Nie wiecie moze gdzie moglbym dostac zasilacz do sharka 10.Słyszalem ze sa w sklepach elektronicznych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Przerób zasilacz komputerowy AT/ATX (na naszym forum znajdziesz opisy). To też chyba najtańsza opcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.