eptita Posted May 4, 2011 Share Posted May 4, 2011 Witam, od kilkunastu tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem HK-450 i wszystko było dobrze do momentu zmiany silnika na inny, tzn.nie oznaczyłem przewodów jak odpinałem stary i teraz nie mam pojęcia jak podpiąć nowy. Na silniku są trzy przewody, patrząc od strony osi lub trybu czerwony, niebieski i czarny. A na ESC są oznaczenia literowe A-B-C. Może ktoś pomoże. Pozdrawiam Piotr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ładziak Posted May 4, 2011 Share Posted May 4, 2011 Kolejność podłączenia nie ma znaczenia. Jeżeli silnik będzie kręcił się w zła stronę, należy zamienić miejscami dowolne 2 przewody. EDIT: pierwszy, pierwszy, pierwszy! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sidey Posted May 4, 2011 Share Posted May 4, 2011 Przylutuj, jak się będzie kręcić w złą stronę przelutowujesz i zamieniasz miejscami 2 dowolne. edit: Ładziak szybszy ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
eptita Posted May 4, 2011 Author Share Posted May 4, 2011 Dziękuje ruszył i jest dobrze. Dziękuje raz jeszcze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts