darkarll Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 DA bo DL to jest ten sam silnik no może prawie ten sam ale chciałem nie o tym a mianowicie według mnie trudno dobrać silnik do modelu o rozp 2m bo do silników żarowych jest ciut zaduży a do 50 tki ciut za mały miałem kiedyś model CAP 232 o rozp 2m z silnikem 50 cm ważył 6,5 kg no i pionowo do góry leciał z większą prędkością niż pionowo w dół na wolnych obrotach może warto rozważyć zakup silnika 3W28i model napewno ważył by z 0,5 kg mniej a widziałem 2m extry wiszące na tym silniku według producenta silnik z zapłonem waży 1,2 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 Ja nie mam doswiadczenia z silnikami benzynowymi , jednak widzialem na rcgroups model silnika zdz 40 ktory tez wazyl cos kolo 1,2kg. Moze tam warto poszukac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 w tym wypadku tzreba zdecydowac albo rezyguje z mocy i mam lekki model którym przyjemnie sie lata albo duzo mocy i juz wyczuwalna waga na sterach efekt imadła hehe.Osobiscie wole troche mniej mocy a lekki model z małym obciązeniem które jest kluczem do sukcesu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Qbix Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Dziekuje koledzy za sugestie. darkarll- wszystkie sugestie sa dla mnie bardzo cenne! Silnik 3W28i wazy faktycznie 1.2kg z zaplonem czyli 270g mniej od DA50R, natomiast posiada duzo mniej mocy 2,75HP (DA50R 5HP). Czy jest sens? DL- podaruje sobie odrazu. Mam zle doswiadczenia jesli chodzi o tanie kompromisy. Moze i jest to dobry motor, ale za wczesnie na takie opinie. Zobaczylem w necie kilka filmikow z modelem Extra 260 2m Hangar9 z motorem DA50R. Model zazwyczaj wazy na tych clipach 6.7-6.9kg. Powierzchnia nosna wg producenta to 73dm2. Trzeba przyznac ze lata to znakomicie, a przynajmniej takie odnosi sie wrazenie. Edge540 Extreme Comp ma powierzchnie 75dm2 i waga do startu bedzie taka sama, jak nie 100-200g mniejsza wiec chyba bedzie rownie rewelacyjnie. Zobaczymy. :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Sorry, że odkopuje stary temat, ale co dzieje sie z tym modelem???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Qubix - ostatnia wizyta Sro 26 Wrz, 07 15:19 , chyba już się nie dowiemy jakie były dalsze losy tego ciekawie zapowiadającego się modelu , a szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.