darkarll Opublikowano 9 Września 2007 Opublikowano 9 Września 2007 DA bo DL to jest ten sam silnik no może prawie ten sam ale chciałem nie o tym a mianowicie według mnie trudno dobrać silnik do modelu o rozp 2m bo do silników żarowych jest ciut zaduży a do 50 tki ciut za mały miałem kiedyś model CAP 232 o rozp 2m z silnikem 50 cm ważył 6,5 kg no i pionowo do góry leciał z większą prędkością niż pionowo w dół na wolnych obrotach może warto rozważyć zakup silnika 3W28i model napewno ważył by z 0,5 kg mniej a widziałem 2m extry wiszące na tym silniku według producenta silnik z zapłonem waży 1,2 kg
alchemique Opublikowano 9 Września 2007 Opublikowano 9 Września 2007 Ja nie mam doswiadczenia z silnikami benzynowymi , jednak widzialem na rcgroups model silnika zdz 40 ktory tez wazyl cos kolo 1,2kg. Moze tam warto poszukac?
radek872 Opublikowano 9 Września 2007 Opublikowano 9 Września 2007 w tym wypadku tzreba zdecydowac albo rezyguje z mocy i mam lekki model którym przyjemnie sie lata albo duzo mocy i juz wyczuwalna waga na sterach efekt imadła hehe.Osobiscie wole troche mniej mocy a lekki model z małym obciązeniem które jest kluczem do sukcesu
Gość Qbix Opublikowano 10 Września 2007 Opublikowano 10 Września 2007 Dziekuje koledzy za sugestie. darkarll- wszystkie sugestie sa dla mnie bardzo cenne! Silnik 3W28i wazy faktycznie 1.2kg z zaplonem czyli 270g mniej od DA50R, natomiast posiada duzo mniej mocy 2,75HP (DA50R 5HP). Czy jest sens? DL- podaruje sobie odrazu. Mam zle doswiadczenia jesli chodzi o tanie kompromisy. Moze i jest to dobry motor, ale za wczesnie na takie opinie. Zobaczylem w necie kilka filmikow z modelem Extra 260 2m Hangar9 z motorem DA50R. Model zazwyczaj wazy na tych clipach 6.7-6.9kg. Powierzchnia nosna wg producenta to 73dm2. Trzeba przyznac ze lata to znakomicie, a przynajmniej takie odnosi sie wrazenie. Edge540 Extreme Comp ma powierzchnie 75dm2 i waga do startu bedzie taka sama, jak nie 100-200g mniejsza wiec chyba bedzie rownie rewelacyjnie. Zobaczymy. :crazy:
radek872 Opublikowano 26 Marca 2009 Opublikowano 26 Marca 2009 Sorry, że odkopuje stary temat, ale co dzieje sie z tym modelem????
darkarll Opublikowano 26 Marca 2009 Opublikowano 26 Marca 2009 Qubix - ostatnia wizyta Sro 26 Wrz, 07 15:19 , chyba już się nie dowiemy jakie były dalsze losy tego ciekawie zapowiadającego się modelu , a szkoda
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.