blackriver Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Całe 1,5 godziny: Całe 70 cm pianki z Casto... link do planów. napęd 2730 1300 kv na śmigle 7x6 APC E, 2s, lotki 9g, ogon 2 x 5g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 9 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Wklejone na żywicę węglowe płaskowniki 0,5x3 mm, w miejscu czerwonych linii "pojedzie" rowing na żywicę i taśmę scotch :rotfl: ... Nie chodzi o jakieś makabryczne wzmocnienie :crazy: , ale chciałbym mieć "nie kiwający się" ogon :devil: . No i cały czas zastanawiam się w jaki sposób zamocować jedno serwo do lotek (9g HXT 900) :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 A co panie masz za problem zamocować jedno serwo na lotkę? tutaj masz obrazeczek taki w panciorze Mam nadzieje że zrozumiałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 10 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 coś takiego ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 10 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Obaj macie rację, tak tylko kombinowałem, żeby skrzydła nie dziurawić.... edit. Polecam wszystkim zainteresowanym GB ten wątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 10 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 jeżeli masz lutownicę transformatorową, to bardzo łatwo możesz w kadłubie zrobić otwór pod serwo, tak, że będzie niewidoczne z zewnątrz(oprócz orczyka), a wydaje mi się, że taka grubość materiału Ci na to pozwoli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 17 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Serwo poszło centralnie w skrzydło, zbendy do lotek, po wklejeniu łoża silnika poukładam elektronikę i zobaczę jak blisko sc serwa ogona pójdą. Jak będzie fajnie latał to chciałbym zrobić wycinankę z EPP ale już z pełnym profilem skrzydła, też jakoś tak ok. 80 cm rozpiętości (łatwiej wozić i nosić). edit. ech te błędy... :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 22 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Waga ze zdjęcia 128 g, plus 26 gram akku + 7 g odbiornik. Nie wiem, czy nie jest za lekki :? Jak jutro po południu będzie pogoda, idę tym cudakiem polatać... edit 23.05.2011 Lata... :shock: dzięki Michał za wstępne ustawienia. Na pewno nie jest do latadło dla początkujących, dla tego silnika i na 2S najlepsze śmigło to 8x6 SF. Jak trafię kogoś z kamerą, to może pojawi się film. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi