Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poczytaj opinie poniżej, ktoś napisał że silnik zawarty w zestawie wystarcza w zupełności i nie ma potrzeby go wymieniać. Ja bym poczekał najpierw i zobaczył jak to będzie działać.

Do silnika który jest w zestawie zalecają 1500mAh 3S, więc może zdecyduj się taki.

Opublikowano

Witam,

stockowy silnik w Phoenix'ie radzi sobie bardzo dobrze. Pobór prądu ze stockowym śmigłem wynosi (o ile dobrze pamiętam) ok 22A. Jedyną rzecz, którą bym wymienił to regulator, ewentualnie zastosował dodatkowo na zasilanie U-Bec ..... Tak na wszelki.....

Opublikowano

CoolSky a wymieniałeś oprócz regulatora jakieś inne podzespoły? Czytałem narzekania na snapy, zawiasy itp.

I rozumiem że miałeś na myśli albo wymiana regla albo dodatkowy ubec, a nie oba naraz?

Opublikowano

Mój Phoenix był w wersji KIT... Jeśli chodzi o popychacze i inne zawiasy to jest OK. Proponuję jednak odciąć ster kierunku i wysokości i wkleić np. nylonowe zawiasy. Oryginalnie całe tylne usterzenie pracuje na ścieniowanym EPO. Zdaje to jako taki egzamin ale do momentu mocniejszego przyziemienia. Taką samą operację z wklejeniem zawiasów można zrobić na klapach, lotki w oryginale mają powklejane zawiasy.

Składałem też 2 RTF'y dla znajomych... Zero problemów z silnikiem, serwami itp. Jednak dla "spokojności: wymieniłem w tych egzemplarzach stockowe regulatory na inne 30A. Zero problemów....

Tutaj filmy z lotów Phoenixa na stockowym wypasie ( oprócz aparatury i odbiornika)

Przy okazji Wojtek uczył Wojtka pilotażu... :D

Opublikowano

Ten filmik narobił mi jeszcze większej ochoty na Phoenixa (tylko niech ktoś poprawi "instruktoży" w opisie filmu). Serce co prawda woła Minimoa, ale rozum podpowiada, że jednak Phoenix. Dziękuję za wszystkie informacje.

Opublikowano

Dzięki wszystkim za pomoc :lol: Na filmiku widać, że model zachowuje się całkiem fajnie na standardowym silniku. Więc narazie zostane przy nim :wink:

Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanie o ten szybowiec, nie pomyślałem o tym wcześniej. Jak wygląda kwestia demontażu do transportu? Ile czasu zajmuje demontaż skrzydła, czy nie jest zbyt upierdliwy i czy ciągłe składanie/rozkładanie nie grozi osłabieniem konstrukcji? Na swoje pole wzlotów dojeżdżam autem i niestety szybowiec 2m raczej nie zmieści się w nim w całości, więc to dla mnie dosyć istotna sprawa.

Opublikowano

Jak wygląda kwestia demontażu do transportu?

Skrzydła dzielą się na dwie połówki..... Można również odkręcić cały ogon...

Ile czasu zajmuje demontaż skrzydła[/

Tyle co odkręcenie 4 śrubek...
Opublikowano

Dzięki za odpowiedź. Złożyłem już zamówienie w zeszłym tygodniu, bo zostało 6 sztuk na stanie i bałem się, że jak już wpadnie na BK to trzeba będzie czekać z pół roku aż się pojawi, ale widzę, ze stany już są uzupełnione. Po lekturze licznych postów na temat tego szybowca na RC groups wierzę, że się nie zawiodę.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dotarła już do mnie paczuszka z HK i w związku z tym mam dwa pytania.

- Czy można Phoenixa bezpiecznie malować lakierami typu Motip? Wiem że topią depron i styro, ale gdzieś obiło mi się o uszy że do EPP się nadają, nie wiem jak zareaguje EPO z którego zrobione są skrzydła (czym to się w ogóle różni od EPP poza nazwą?) i jak zareaguje tworzywo kadłuba.

- Czy oryginalny łącznik skrzydeł (węglowa rurka) daje radę, czy trzeba to wzmacniać na dzień dobry?

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam chciałem się dowiedzieć jaki silnik polecacie do tego modelu? Z tego co wyczytałem to polecany jest silnik KD ale który będzie najlepszy?

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_listCategoriesAndProducts.asp?idCategory=201

Regulator będę kupował Turnigy 40A plush, jeszcze jakieś serwa by się przydały co polecicie z HK bo właśnie tam będę zamawiał wszystkie podzespoły :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.