MALUTKI3A Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 witam. kupiłem na allegro cztero kanałową aparaturę-nadajnik, odbiornik, i serva firmy simprop. chcę to założyć do szybowca o rozp. 2 m. czy będzie się nadawało to radio do tego modelu???? pozdrawiam wszystkich modelmaniaków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek w Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Moglbys napisac co to za nadajnik itp A co do wykorzystania to jak dziala to nie widze problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Takiego sprzętu (pewnie ponad 20 letni) niestety nie używałem, ale zawsze można trochę pogdybać Jeżeli jest to rzeczywiście starszy sprzęt, to przychodzi mi do głowy, że problem może być z zaśniedziałymi połączeniami. W pierwszej kolejności sprawdź wszystkie wtyczki, najlepiej wywal też koszyczek zasilania (zastąp zlutowanym pakietem). Mogą być wytarte potencjometry i niepewnie działąjące wyłączniki, ale na to ja nie znam rady (może jakiś spray typu Kontakt?). Następnie zrób test zasięgu ze złożoną anteną nadajnika i napisz co wyszło (współczesny sprzęt ma zasięg conajmniej kilkadziesiąt metrów). Jeżeli wszystko działa, to możesz ją pakować do szybowca. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MALUTKI3A Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 właśnie już myślełem nad tym testem ale dlaczego ze złozoną anteną??? zobaczę najwyżej kupię coś innego. dzięki za odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek w Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Bo ze zlozona antena jest slabszy sygnal i nie trzeba bardzo daleko odchodzic.Jak napisal Hubert-Jak bedzie zasieg na kilkadziesiat metrow to mozesz latac bez obawy o zasieg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti61 Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Na przełomie lat 70/80 widziałem taki sprzęt w akcji. Więc jeżeli jest on sprawny to nawet się nie oglądaj. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MALUTKI3A Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 jaki zasięg może osiągnąc radio 27mhz z rozłozoną anteną, a jaki 40mhz i 35mhz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 podobny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam712 Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zasięg na wszystkich pasmach jest podobny,ale jeśli to radio na 27MHz możesz mieć problem z zakłóceniami z CB radio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MALUTKI3A Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 moja siostra kupiła ostatnio elektroniczną nianię-urządzenie działające podobnie jak walkie-talkie jak podszedłem do tego urządzenia z nadajnikiem to serva zaczęły wariować. mam nadzieję że jak będę latać już modelem to nic mi nie wykręci takiego numeru bo będzie kret. pozdrawiam. aha jaki zasięg max może mieć nadajnik 35 mhz? będzie mieć około 300 metrów????????może więcej???????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.