Skocz do zawartości

Kabel do apki Esky 0404

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Gdzieś kiedyś znalazłem jak zrobić taki kabel pod symulatory lecz teraz nie widzę nigdzie tego tematu. Chodzi mi dokładnie o kabel typu s video jack 3,5. Bardzo proszę o schemat i jak to potem ustawić np. w fms?

Opublikowano

Ale wiem że da się zrobić taki kabel na jack 3.5 bo gdzieś tutaj widziałem taki temat. I jego się wpina do line in lub mikrofonu w karcie w komputerze.

Opublikowano

Jeżeli już, to gniazdo 9-PIN (stara myszka) i do karty dźwiękowej, ale NIE do gniazda mikrofonu.

Kiedyś rolę kontrolera joysticków pełniła karta dźwiękowa.

Ale od kiedy upowszechniło się USB, nikt nie korzysta z tej możliwości. Nowe karty nawet chyba nie mają takiego wejścia.

Przez Jacka w karcie nie podłączysz joysticka.

Opublikowano

Dobra. poradziłem sobie.

Tutaj jest jak podłączyć piny http://www.smartpropoplus.com/dnn/Hardware/ESkyminiDIN/tabid/92/Default.aspx

i tez na tej stronie software potrzebny do obsługi symulatorów. Odpaliłem BMI Flight Simulator i działa pięknie. Bo FMS na Windowsie 7 mi nie chce działać.

Pozdrawiam!

Ps. Jeżeli ktoś będzie miał jakieś problemy to pisać tutaj postaram się pomóc.

Ps2. A że nie miałem wtyczki mini-Din zalutowałem końcówki kabla i wpiołem bezpośrednio :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.