skymen13 Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Witam Zaliczyłem dzisiaj kreta. W wyniku którego złamał się wał . Czy da się to jakoś naprawić. Szkoda mi go wyrzucać, bo dużo mnie kosztował :cry: Silnik to Ray Inrunner B2835/16 Zdjęcia: link1 link2 link3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 No niestety, na tym wale masz wirnik, naklejony, demontaż tego jest niemożliwy. Mam na zbycie taki silnik na chodzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skymen13 Opublikowano 23 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Raczej nie da sie go skleić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Tu się nic nie skleja. Wał ułamał się na karbie, w miejscu zmiany średnicy z 3,17mm na 4mm. Tam się musiał ułamać i koniec. wykonanie wału nowego nie nastręcza trudności ale na nim są osadzone magnesy i to problem. Prawdopodobnie są na amen naklejone w postaci pastylek lub pełnego walca. Zdjęcie ich jest mało realne. Opcja jest taka, ja mam taki silnik, uzwojenie ucierpiało podczas gleby, przewody fazowe są w stanie opłakanym. Wirnik jest ok, prosty co zostało sprawdzone, bo nadal latałem. Sprzedam ten silnik za 30zł bo mi zalega, do łódek się nie nadaje a nimi się zajmuje. Przełożysz sobie wirnik i masz sprawny motor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skymen13 Opublikowano 24 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 A jak otworzyć ten silnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Przedni dekiel jest wkręcany, tylny wklejany. Wystarczy puknąć przez drewno w wał I dekiel tylny wypada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi