smootny Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Szanowni Państwo, III Kujawsko Pomorski Festiwal Lotniczy jest kontynuacją corocznej imprezy odbywającej się w miejscowości Czarże k/Bydgoszczy. W tym roku to wydarzenie odbędzie się na terenie Ośrodka Szkolenia Lotniczego Adriana Aviation w Watorowie k/Chełmna. III Kujawsko Pomorski Festiwal Lotniczy odbędzie się w dniach 16-17 Lipca 2011 r.Poszczególne dni Festiwalu są podzielone tematycznie, sobota 16 Lipca jest dniem samolotowo- motolotniowym, natomiast niedziela 17 Lipca to dzień paralotniowo- modelarski.Nie pobieramy opłat za wstęp na teren Festiwalu!Gwarantujemy niesamowitą lotniczą atmosferę!Planowane atrakcje:16 Lipca, start 10:00 •Symulator Lotu FNTP II•Skoki spadochronowe w tandemie•Zlot samolotów ultralekkich•Zlot samolotów RV•Motolotnie•Śmigłowce: Schweizer 300, Robinson R-44, Eurocopter EC-120•Akrobacje samolotowe•Loty obserwacyjne samolotem AN-2•Loty obserwacyjne legendarnym samolotem CSS-13•Liczne konkursy i animacje dla najmłodszych prowadzone przez wykwalifikowanych animatorów•Tradycyjne i regionalne potrawy•Strzelnica•Koncert17 Lipca, start 10:00•Zlot paralotniowy•VI Zlot Albatrosów•Zawody motoparalotniowe o Pióro Albatrosa•Akrobacje motoparalotniowe•Ekspozycja naziemna szybowców•Modele latające•Wystawa fotografii lotniczych•Prelekcje oraz spotkania z pilotami•Wystawa zabytkowych samochodówWszelkie informacje dotyczące Festiwalu będą na bieżąco aktualizowane.Kontakt dla sponsorów, partnerów, mediów:Natalia Kowalska natalia.kowalska@odsmigla.comKontakt dla wystawców:Michał Płończak michal.plonczak@odsmigla.comKontakt dla spotterów:Damian Szymula d.szymula@fly-news.plKontakt dla modelarzy:Mariusz Łachowski info@kom-tel.comKontakt dla paralotniarzy:Jagoda Rudnicka jaga.rudnicka@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 13 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Zapraszam wszystkich zainteresowanych - Mam nadzieję, że kilku nas będzie i wspólnie polatamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 13 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Zapraszam wszystkich zainteresowanych - Mam nadzieję, że kilku nas będzie i wspólnie polatamy. Fajny plakat, impreza powinna zadowolić wszystkich entuzjastów lotnictwa, wolę jednak polatać w tym czasie na innym lotnisku :wink: Powodzenia życzę i tyle lądowań ile startów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 13 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Zapraszam wszystkich zainteresowanych - Mam nadzieję, że kilku nas będzie i wspólnie polatamy. Fajny plakat, impreza powinna zadowolić wszystkich entuzjastów lotnictwa, wolę jednak polatać w tym czasie na innym lotnisku :wink: Powodzenia życzę i tyle lądowań ile startów. Horn3t - jeżeli obawiasz się latać zawsze można "wystawić" swoje zabawki i pogadać z ludzmi zainteresowanymi tym tematem.. a jest ich wielu. ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 13 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Horn3t - jeżeli obawiasz się latać... Tak strasznie boję się latać na tej imprezie :wink: . Mariusz moje zdanie o takich show-piknikach jest nie zmienne dla mnie strata czasu i tyle. Ale fajnie, że takie coś się dzieje, oby było bezpiecznie. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 14 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Tak strasznie boję się latać na tej imprezie :wink: . ok ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 16 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Wiem zarzekałem się, że to strata czasu, ale koledzy mnie zaciągnęli po lataniu na zboczu w Starogrodzie. Moje odczucie bardzo mieszane ale to tylko moje subiektywne odczucie, impreza nastawiona na komercje i wyciąganie kasy. Duży plus można było robić zdjęcia bez jakiegokolwiek teleobiektywu samoloty lądowały na głowach na wyciągnięcie ręki normalnie bajka. :wink: Moje spojrzenie na tą "imprezę". To jeszcze Starogród Widok ogólny stoisk handlowo-gastronomicznych Szukałem stoisk związanych z lotnictwem, modelarskich piękne modele grzybów z kamieni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 16 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 [..] Moje odczucie bardzo mieszane ale to tylko moje subiektywne odczucie, impreza nastawiona na komercje i wyciąganie kasy. Już dziś te słowa czyjeś usta wypowiedziały - chyba "AS" ... ehh nikomu nie dogodzi. Mi się podobało :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 18 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Kilka kolejnych fotek: http://www.skrzydlate-chelmno.pl/photogallery.php?album_id=46 oraz http://chelmno.com.pl/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=945 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 18 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Wiadomo, że wszystkim się nie dogodzi , ale pomarudzić każdy ma prawo 8) . Ważne, że szeroka rzesza uczestników zadowolona, ładny fotoreportaż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi