smootny Opublikowano 24 Maja 2011 Opublikowano 24 Maja 2011 Szanowni Państwo, III Kujawsko Pomorski Festiwal Lotniczy jest kontynuacją corocznej imprezy odbywającej się w miejscowości Czarże k/Bydgoszczy. W tym roku to wydarzenie odbędzie się na terenie Ośrodka Szkolenia Lotniczego Adriana Aviation w Watorowie k/Chełmna. III Kujawsko Pomorski Festiwal Lotniczy odbędzie się w dniach 16-17 Lipca 2011 r.Poszczególne dni Festiwalu są podzielone tematycznie, sobota 16 Lipca jest dniem samolotowo- motolotniowym, natomiast niedziela 17 Lipca to dzień paralotniowo- modelarski.Nie pobieramy opłat za wstęp na teren Festiwalu!Gwarantujemy niesamowitą lotniczą atmosferę!Planowane atrakcje:16 Lipca, start 10:00 •Symulator Lotu FNTP II•Skoki spadochronowe w tandemie•Zlot samolotów ultralekkich•Zlot samolotów RV•Motolotnie•Śmigłowce: Schweizer 300, Robinson R-44, Eurocopter EC-120•Akrobacje samolotowe•Loty obserwacyjne samolotem AN-2•Loty obserwacyjne legendarnym samolotem CSS-13•Liczne konkursy i animacje dla najmłodszych prowadzone przez wykwalifikowanych animatorów•Tradycyjne i regionalne potrawy•Strzelnica•Koncert17 Lipca, start 10:00•Zlot paralotniowy•VI Zlot Albatrosów•Zawody motoparalotniowe o Pióro Albatrosa•Akrobacje motoparalotniowe•Ekspozycja naziemna szybowców•Modele latające•Wystawa fotografii lotniczych•Prelekcje oraz spotkania z pilotami•Wystawa zabytkowych samochodówWszelkie informacje dotyczące Festiwalu będą na bieżąco aktualizowane.Kontakt dla sponsorów, partnerów, mediów:Natalia Kowalska natalia.kowalska@odsmigla.comKontakt dla wystawców:Michał Płończak michal.plonczak@odsmigla.comKontakt dla spotterów:Damian Szymula d.szymula@fly-news.plKontakt dla modelarzy:Mariusz Łachowski info@kom-tel.comKontakt dla paralotniarzy:Jagoda Rudnicka jaga.rudnicka@gmail.com
smootny Opublikowano 13 Lipca 2011 Autor Opublikowano 13 Lipca 2011 Zapraszam wszystkich zainteresowanych - Mam nadzieję, że kilku nas będzie i wspólnie polatamy.
Gość horn3t Opublikowano 13 Lipca 2011 Opublikowano 13 Lipca 2011 Zapraszam wszystkich zainteresowanych - Mam nadzieję, że kilku nas będzie i wspólnie polatamy. Fajny plakat, impreza powinna zadowolić wszystkich entuzjastów lotnictwa, wolę jednak polatać w tym czasie na innym lotnisku :wink: Powodzenia życzę i tyle lądowań ile startów.
smootny Opublikowano 13 Lipca 2011 Autor Opublikowano 13 Lipca 2011 Zapraszam wszystkich zainteresowanych - Mam nadzieję, że kilku nas będzie i wspólnie polatamy. Fajny plakat, impreza powinna zadowolić wszystkich entuzjastów lotnictwa, wolę jednak polatać w tym czasie na innym lotnisku :wink: Powodzenia życzę i tyle lądowań ile startów. Horn3t - jeżeli obawiasz się latać zawsze można "wystawić" swoje zabawki i pogadać z ludzmi zainteresowanymi tym tematem.. a jest ich wielu. ;D
Gość horn3t Opublikowano 13 Lipca 2011 Opublikowano 13 Lipca 2011 Horn3t - jeżeli obawiasz się latać... Tak strasznie boję się latać na tej imprezie :wink: . Mariusz moje zdanie o takich show-piknikach jest nie zmienne dla mnie strata czasu i tyle. Ale fajnie, że takie coś się dzieje, oby było bezpiecznie. Powodzenia
smootny Opublikowano 14 Lipca 2011 Autor Opublikowano 14 Lipca 2011 Tak strasznie boję się latać na tej imprezie :wink: . ok ;D
Gość horn3t Opublikowano 16 Lipca 2011 Opublikowano 16 Lipca 2011 Wiem zarzekałem się, że to strata czasu, ale koledzy mnie zaciągnęli po lataniu na zboczu w Starogrodzie. Moje odczucie bardzo mieszane ale to tylko moje subiektywne odczucie, impreza nastawiona na komercje i wyciąganie kasy. Duży plus można było robić zdjęcia bez jakiegokolwiek teleobiektywu samoloty lądowały na głowach na wyciągnięcie ręki normalnie bajka. :wink: Moje spojrzenie na tą "imprezę". To jeszcze Starogród Widok ogólny stoisk handlowo-gastronomicznych Szukałem stoisk związanych z lotnictwem, modelarskich piękne modele grzybów z kamieni
smootny Opublikowano 16 Lipca 2011 Autor Opublikowano 16 Lipca 2011 [..] Moje odczucie bardzo mieszane ale to tylko moje subiektywne odczucie, impreza nastawiona na komercje i wyciąganie kasy. Już dziś te słowa czyjeś usta wypowiedziały - chyba "AS" ... ehh nikomu nie dogodzi. Mi się podobało :mrgreen:
smootny Opublikowano 18 Lipca 2011 Autor Opublikowano 18 Lipca 2011 Kilka kolejnych fotek: http://www.skrzydlate-chelmno.pl/photogallery.php?album_id=46 oraz http://chelmno.com.pl/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=945
Gość horn3t Opublikowano 18 Lipca 2011 Opublikowano 18 Lipca 2011 Wiadomo, że wszystkim się nie dogodzi , ale pomarudzić każdy ma prawo 8) . Ważne, że szeroka rzesza uczestników zadowolona, ładny fotoreportaż.
Rekomendowane odpowiedzi