meloow Opublikowano 13 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 no to i moje boje z piorunami. Jakiś czas temu przyszła sobie taka chmurka, pozostała cześć nieba bezchmurna. zdjęcia robione ok 22-23 , niestety aparat nie łapał ostrości. czas migwaki 8-10s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszkin Opublikowano 13 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 3 zdjęcie :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 13 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 burza i chmura mogła znajdowac się w odlegości nawet kilkunastu kilometrów, obiekt w białym kółeczku jest oddalony w lini prostej ok 15-20km od miejsca robienia zdjęcia. fotka robiona bez zooma obiektyw canon 18-55 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 13 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Staraj się ustawiać samowyzwalacz na chociaż 2 sekundy żeby nie ruszyć aparatem przy wyzwalaniu migawki. Jeśli używasz BULB to najlepszy będzie wężyk spustowy. A zdjęcia bardzo ciekawe, gdyby mi ktoś powiedział, że takie chmury są podczas burzy to bym nie uwierzył. Szkoda tylko, że dół zdjęcia je tak psuje, ehh te lampy, że nie mogą ich wyłączać na czas trwania burzy ;D P.S: Nie uzywaj tak wysokiego ISO bo są ostre szumy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 13 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Wiesz ze nmie taki fotograf jak koziej ...... muszę kupić sobie statyw. a o co chodzi z tymi szumami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 13 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Najlepsze jest ISO 100 lub mniejsze, choć wymusza nieco dłuższy czas naświetlania. Po prostu ISO matryc to nie to samo co ISO klisz. PS - Ja tylko raz widziałem taką burzę i to w nocy. Już dawno temu, ale widoki były jak z National Geografic... Niestety nie miałem wtedy aparatu. Nawet w komórkach ich wtedy nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Sezon 2012 uważam za otwarty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Jestem naprawdę pod wrażeniem do co poniektórych zdjęć... Masakra... Są piękne. Chyba muszę któregoś razu też spróbować swoich sił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 kolejne z wczoraj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 9 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Jeśli mogę swoje "trzy grosze" - warto również zastosować "blokadę podniesionego lustra" przy takich zdjęciach nie ma dodatkowych wstrząsów i są "ostrzejsze". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 9 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 A to moje foto z piątku: (robione bez statywu i kompaktem Sony H3) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Ja w moich dziennych bojach ustrzeliłem tylko coś takiego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 jak ustawiłeś aparat w dzień? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 ISO 0, korekta ekspozycji -5.0, czas migawki 1s, przesłona 22.0(choć później zauważyłem, że mogłem zrobić nawet 36.0), do tego filtr antyrefleksowy na obiektywie. No i siedziałem tak sobie z palcem na spuście przez 10-15 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 ISO "0" ? ? Eryk jaki to aparat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YaneQopter Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Oj tam, pomylił się! Chciał napisać 0,1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Najniższe jakie mogłem ustawić, coś co kryje się pod symbolem "Lo1", stąd moja pomyłka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Zapewne chodzi o ISO 100 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Do takich zdjęć przydają się szare filtry. Osłabiają one ekspozycje i umożliwiają długie naświetlanie w dzień. Mam ochotę kupić kiedyś taki filtr i przetestować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi