choina Opublikowano 26 Maja 2011 Opublikowano 26 Maja 2011 Extrę 300 z Pilota uziemiłem na początku tego sezonu i teraz szukam nowego modelu. Pomalutku przymierzam się do setki i chyba teraz będę szukał czegoś pod ten silnik. Extra z Hangaru Fajnie się prezentuje, cena też jest atrakcyjna tylko ciężko ją znaleźć, żeby była na stanie. Czyżby Hangar zakończył produkcję tej extry? Czy jest jeszcze gdzieś do kupienia w Europie? Model chyba jest OK. Widziałem kilka filmów i jak dla mnie super. A wy co o nim myślicie?
darkarll Opublikowano 26 Maja 2011 Opublikowano 26 Maja 2011 A o tej KLIK nie myślałeś , może oklejona mniej efektownie ale sporo tańsza i lata rewelacyjnie http-~~-//www.youtube.com/watch?v=gvO7vh4ElHo&feature=player_profilepage
kobe24la Opublikowano 26 Maja 2011 Opublikowano 26 Maja 2011 Dodam tylko od siebie, że model który podał darkarll jest do kupienia w sklepie modellfyrc.com.pl
Boogie Opublikowano 26 Maja 2011 Opublikowano 26 Maja 2011 Ciezko jest dostac, bo wypuszczaja nowa-Extre 300. W tej klasie bardzo dobrym modelem jest Su29 Sebarta, Yak 54 Extreme Flighta (jak kazdy ich model- Extre beda mieli na jesien podobno).
choina Opublikowano 27 Maja 2011 Autor Opublikowano 27 Maja 2011 Su 29 1000 eur, Yak 54 Ef 1200 eur, Extra 260 H9 800 eur. Extra H9 cenowo najlepiej ciekawe jak z jakością. Darek Extrę z Topmodel wpadła mi w oko jako pierwsza, ale jest jeszcze właśnie ta Extra z Hangar9 w podobnej cenie. Hangar jest ładniej oklejony jak sam zauważyłeś, konstrukcyjnie też powinno być lepiej. Jak myślicie ciułać kasę na coś z Extreme Flight, Sebartu czy kupić Extrę z H9 i też będę zadowolony. A tak w ogóle to cały czas mocno się biję z myślami, czy pakować się w model 100cm, czy kupić drugi pod 50kę i siedzieć tylko w tej klasie. Kasa dwa razy większa a jak z możliwościami modelu? Rzeczywiście jest duża różnica w właściwościach lotnych miedzy modelem 2,2m a 2,6m? Z Extry pilota byłem bardzo zadowolony, latała świetnie i na jej miejsce miałem kupić też Extrę 88" tyle, że z Extreme Flight. Jednak pomyślałem, że może spróbować złożyć coś większego. Warto?
alchemique Opublikowano 27 Maja 2011 Opublikowano 27 Maja 2011 A tak w ogóle to cały czas mocno się biję z myślami, czy pakować się w model 100cm, czy kupić drugi pod 50kę i siedzieć tylko w tej klasie. Kasa dwa razy większa a jak z możliwościami modelu? Rzeczywiście jest duża różnica w właściwościach lotnych miedzy modelem 2,2m a 2,6m? Go big!
Pa_Czyz Opublikowano 27 Maja 2011 Opublikowano 27 Maja 2011 Darek Extrę z Topmodel wpadła mi w oko jako pierwsza, ale jest jeszcze właśnie ta Extra z Hangar9 w podobnej cenie. Hangar jest ładniej oklejony jak sam zauważyłeś, konstrukcyjnie też powinno być lepiej. Kontrukcyjnie moim zdaniem lepiej wykonana jest extra z topmodel, jest do dokładna kopia modelu firmy aeroworks, bardzo uznanej w stanach. Z resztą te firmy chyba ze sobą współpracują, extra 300 2,16m na 50cc też jest taka sama. Mój model ma już bodajże cztery sezony wylatane i żadnych oznak zużycia, nie było z nim kompletnie żadnych problemów. A były przypadki że w 260 h9 odrywało się skrzydło, chyba jakiś błąd konstrukcyjny. Choć trzeba przyznać że 260 h9 zdecydowanie lepiej wygląda
choina Opublikowano 27 Maja 2011 Autor Opublikowano 27 Maja 2011 Mój model ma już bodajże cztery sezony wylatane i żadnych oznak zużycia, nie było z nim kompletnie żadnych problemów. A były przypadki że w 260 h9 odrywało się skrzydło, chyba jakiś błąd konstrukcyjny.Też gdzieś czytałem o tych skrzydłach, ale to chyba marginalne przypadki.
Malker Opublikowano 23 Października 2011 Opublikowano 23 Października 2011 Cześć. I jak cos wybrales?
choina Opublikowano 25 Października 2011 Autor Opublikowano 25 Października 2011 Zamówiona extra 260 Top model, jak będzie na miejscu to się pochwalę.
Malker Opublikowano 25 Października 2011 Opublikowano 25 Października 2011 To świetnie, proszę przeprowadź relację z budowy bo jeśli dobrze pójdzie to taka też wyląduje u mnie (Tfu tfu tfu) P.S: Za ile i gdzie ją kupiłeś?
jakubk Opublikowano 25 Października 2011 Opublikowano 25 Października 2011 Witam, A może lepiej było od Pilot-rc 100cc - będą w u nas styczniu ! I taniej !
choina Opublikowano 27 Października 2011 Autor Opublikowano 27 Października 2011 Model już mam na miejscu. może oklejona mniej efektownie ale sporo tańsza i lata rewelacyjnie Oklejenie nie jest wcale takie złe, mi się podoba, nawet bardzo Jutro postaram się wstawić zdjęcia.
ZARZU Opublikowano 28 Października 2011 Opublikowano 28 Października 2011 jest do dokładna kopia modelu firmy aeroworks, bardzo uznanej w stanachDokładnie, porównanie konstrukcji z manuala jednego i drugiego na to wskazuje.
choina Opublikowano 31 Października 2011 Autor Opublikowano 31 Października 2011 Różni się małymi detalami min. troszeczkę inaczej rozmieszczone półki pod pakiety i serwa, krótsza owiewka, AreoWorks ma w zestawie podwójne dźwignie i snapy kulkowe, skrzydła Topmodel mają jeden kołek ustalający a nie dwa a reszta to jak AreoWorks. Temat extry dalej będę prowadził w tym wątku http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=413854#413854
Rekomendowane odpowiedzi