Filonxxxl Opublikowano 28 Maja 2011 Opublikowano 28 Maja 2011 Witam Aktualnie posiadam 9C i ogólnie jestem dość przywiązany do Futaby, stąd tytułowe pytanie... Chodzi mi o coś takiego: - 1 serwo powoli otwiera klapy - 2 serwo pod koniec ruchu pierwszego powoli otwiera pokrywy podwozia - 3 serwo pod koniec ruchu drugiego powoli otwiera podwozie Najlepiej gdyby taką sekwencję do lądowania dało się aktywować przełącznikiem a dalej niechby nadajnik sam sobie poradził. Wiem, że opóźnienie ruchu serw to standard w Multiplex'ach, ale czy one dadzą radę uruchamiać serw po kolei? Tak czy tak jednak wolałbym Futabę. Jest taka, która da sobie z tym radę?
Boogie Opublikowano 28 Maja 2011 Opublikowano 28 Maja 2011 !2Fg/!2Z/!4MZ/18MZ Tak podejrzewam. Sprobuje to zamodelowac w 12FG dzisiaj.
Arek Morawski Opublikowano 28 Maja 2011 Opublikowano 28 Maja 2011 W nadajniku FX 30 bez problemu, a po wyłączeniu miksera powrót w odwrotnej kolejności i również w zwolnionym tempie. pozdrawiam
qugar_ Opublikowano 28 Maja 2011 Opublikowano 28 Maja 2011 W nadajniku FX 30 bez problemu, a po wyłączeniu miksera powrót w odwrotnej kolejności i również w zwolnionym tempie. pozdrawiam skoro tak to i w T8FG powinno bo to ten sam soft
Filonxxxl Opublikowano 28 Maja 2011 Autor Opublikowano 28 Maja 2011 Sprobuje to zamodelowac w 12FG dzisiaj. No i jak? Się da się czy się nie da się Właśnie ten model Futaby najbardziej mnie interesuje, potrzeb przerastających ten nadajnik nie mam a cena jest jeszcze w miarę logiczna... T8 odpada, bo już kilka razy borykałem sie jak tu się upchnąć na 8 kanałach... Poza tym nie ma moich ulubionych bocznych "kiwaczków", którymi zwykłem obsługiwać niektóre funkcje...
qugar_ Opublikowano 28 Maja 2011 Opublikowano 28 Maja 2011 T8 ma 12 kanałów + 2 virtualne :wink: o jakie boczne Kiwaki chodzi ( slidery pod spodem? ) jeżeli tak to ma
Boogie Opublikowano 28 Maja 2011 Opublikowano 28 Maja 2011 Skoro sie da w FX30 to da sie i w FG12- to jest identyczne oprogramowanie Da sie
Arek Morawski Opublikowano 28 Maja 2011 Opublikowano 28 Maja 2011 skoro tak to i w T8FG powinno bo to ten sam soft T8FG to odpowiednik FX 20 a T12FG to FX-30
RobertK Opublikowano 29 Maja 2011 Opublikowano 29 Maja 2011 Witam Chodzi mi o coś takiego: - 1 serwo powoli otwiera klapy - 2 serwo pod koniec ruchu pierwszego powoli otwiera pokrywy podwozia - 3 serwo pod koniec ruchu drugiego powoli otwiera podwozie Najlepiej gdyby taką sekwencję do lądowania dało się aktywować przełącznikiem a dalej niechby nadajnik sam sobie poradził. Jest taka, która da sobie z tym radę? Tak jak pisza koledzy bez problemu można to zrobić w FX-30 i całą procedurę uruchomisz jednym przełącznikiem Zobacz tu strony 78-80
Filonxxxl Opublikowano 29 Maja 2011 Autor Opublikowano 29 Maja 2011 T8 ma 12 kanałów + 2 virtualne :wink: o jakie boczne Kiwaki chodzi ( slidery pod spodem? ) jeżeli tak to ma No rzeczywiście, zasugerowałem sie nazwą. O co chodzi, ile z nich jest proporcjonalna? Wszystkie? Bo widzę, że TH umieszcza ją w kategorii 8-kanałowej... A slidery (ja tam mówię kiwaczki ) rzeczywiście są, tylko trochę ukryte, hehe.
Gość Opublikowano 29 Maja 2011 Opublikowano 29 Maja 2011 12 kanałów proporcjonalnych ale najwyraźniej przez S-bus-a lub z odbiornikiem 6014. Mam to radio. W zamyśle było 8 kanałów propo. ale po zmianie softu na 3.0 jest 12 +2. A brzydkie to to że hej
Rekomendowane odpowiedzi