daniello Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Witam. W dniu dzisiejszym w Katowicach Na lotnisku Muchowiec odbyły się Mistrzostwa Aeroklubu dla juniorów młodszych pt: "Młodzi modelarze- lotnicy na start". Jako że jestem już za stary, by brac udział w zawodach (co mi wypomniano), pomagałem kolegom przy startach modeli oraz użyczałem swych zawodniczych modeli wolnolatających klasy F1H. Nieskromnie powiem, że mają świetne właściwości lotne. Podczas startu jeden z moich modeli holowany przez kolegę załapał się na noszenie, podczas gdy determalizator odmówił posłuszeństwa. Po 5 minutach lotu (czas maxymalny ustalono na 90 sek) straciliśmy kontakt wzrokowy z modelem. Zniknął w chmurkach w okolicy CH 3 Stawy. Gdyby ktoś przypadkiem trafił na takowy model (biały z pomarańczowymi płomieniami na skrzydle), prosiłbym w imieniu Modelarni o wiadomośc, choc pogodziliśmy się już ze stratą tak wspaniałego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi