eptita Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Witam, kilka dni szukałem i nic . Zależy mi bardzo aby odnaleźć link do forum(Kojarzą mi się Gliwice, Kielce) lub namiary na człowieka z Polski. który około pół roku temu podjął się, samodzielnie zbudować metalowy, aluminiowy, nitowany samolot spalinowy. Skala to 1/4-1/6-1/8. (Z tego co pamiętam forumowicze troszkę kpili z jego pomysłu). Bazą i natchnieniem do budowy jego modelu była książka z lat 80-tych, opisująca sposób wykonania rożnych modeli min. metalowego samolotu. Będę bardzo wdzięczny za namiary lub link. Pozdrawiam serdeczne Piotr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=23911 Tego szukałeś? :roll: :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eptita Opublikowano 3 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 O tak, dziękuje bardzo. :jupi: :jupi: :jupi: Już klikam pomógł. Pozdrawiam Piotr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wladek Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 O ile interesuje Ciebie ten temat to posiadam plany i pelna dokumentacje modelu wykonanego kompletnie z aluminjum ktory zrobilem w latach 90 Jest to niemiecki Hornet skala 1-3 silnik 50- 70 cc. Pozdrawiam Wladek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eptita Opublikowano 4 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zainteresowanie na razie małe, ( nie ta liga) bardziej sam temat z budowy tego kolegi. pozdrawiam Piotr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 http://www.retroplane.net/triplan-clement/page1.htm Metalowy szybowiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eptita Opublikowano 4 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Szybko poprawie poprzedni wpis. Zainteresowanie duże, ale nie mam sił żeby sprostać takiemu wyzwaniu, na moim etapie wiedzy i doświadczenia. Pisząc "nie ta liga" właśnie to miałem na myśli, podejmując się nawet nie dużego samolotu, zbudowanego od A do Z samemu trzeba mieć głowę na karku i coś w niej. Ja na razie wszystkie modele mam z zestawów K.I.T Chciał nie chciał, kiedyś będę musiał sprostać i takiemu wyzwaniu. Na razie dużo rozmyślam, kreślę na kompie jakieś projekty i marzę o niebieskich mig... Ale temat, wydaje mi się bardzo interesujący. Może ktoś dorzuci coś ciekawego jak kolega Rafal B. A tak przy okazji dziękuje za wstawkę ;D Ciekawe jak dużo, takich konstrukcji makiet czy modeli RC powstało :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi