Skocz do zawartości

Frsky i większy bacik.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zasieg bedzie wiekszy im wiekszy jest zysk anteny. Tyle ze charakterystyka promieniowania robi sie niekorzystna. Mozna sie nadziac na mine.

Oryginalne antenki zapewniaja zasieg rzedu 2km - nie wystarczy?

Opublikowano

Pazerność pazernością. Znalazłem takie 2 antenki w domu i myślę jaki byłby z nich pożytek. Widzę, że promieniowanie w pionie na tej większej antenie to zaledwie 12 stopni.... mało ;-)

Opublikowano

Ano malo. O tym wlasnie pisalem. Pochylisz antenke i :ass: Jak trzeba Ci wiecej niz fabryka dala, masz 2 wyjscia: jezeli tak z 50% wiecej - koniczynki sie klaniaja, jezeli wiecej - dopalacz. Chyba ze latasz FPV , bez glupot, w jednym kierunku - antenka kierunkowa w nadajniku jest Twoim przyjacielem. Byc moze z dopalaczem.

Opublikowano

Na razie do antenki kierunkowej nie dotarłem na drodze FPV ;-) Ostatnio miałem dosc poważną kraksę... - skończył się zasięg i model przepadł. Znalazłem go, kamera HD już pewnie nie będzie działać :-/ Reszta sie poskleja ;-) A wszystko przez za mały zasięg.

Opublikowano

Ostatnio miałem dosc poważną kraksę... - skończył się zasięg i model przepadł.

Na FRSKy? Jak daleko odleciałeś że go straciłeś?

Michał

Opublikowano

FrSky i maly zasieg? Moze odbiornik 4kanalowy uzywales? Jezeli tak to sprawa oczywista - to jest zabawka do latania kolo nogi. Inne - jak gdzies tu pisalem - z fabrycznymi antenkami mam zasieg troche ponad 2km, kilka odbiornikow w ten sposob przetestowalem. Z koniczynkami lub panelem 7dBi w nadajniku dobrze ponad 3km.

Opublikowano

Ja straciłem zasięg i model po odlocie 400m!! Później sprawdzałem FrSky z kilkoma odbiornikami, dłuższą antena i na ziemi max 400metrów mam. Na 35MHz tak samo beznadziejnie. Znalazłem już inne lotnisko i zasięg ok

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.