olo115 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 No No Pawle, Modelik KLASA !!!!! a latać na pewno będzie rewelacyjnie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarc Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Krzychu!!!Model w porownaniu do np Funtany wykonany jest z zegarmistrzowska precyzja, oklejenie folia, sklejenie elementow kadluba itd. Takze cala galanteria jest bardzo porzadna, snapy metalowe, srubek az nadto, spasowanie elementow pierwszorzedne. Nie sadze zeby Chinczyki ten model tak ladnie wykombinowali, co najwyzej moga go skladac dla Topmodela. Nie przesadzaj, funtana też nie jest zła ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Paweł ,a jak się wyrobiłeś z całą wagą do lotu . Tak ciekawi mnie jak to wychodzi w porównaniu do mojego jaka . A przy okazji to pożyczył bym sobie Twoją maskę od silnika bo moja jest całkowicie płaska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Pisalem wczesiej- 2500gr kpl bez paliwa wyszedl wiec nie jest zle. A za uznanie maseczki dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Pisalem wczesiej- 2500gr kpl bez paliwa wyszedl wiec nie jest zle. A za uznanie maseczki dziekuje Jakoś mi to uciekło :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Yak oblatany!!! Niestety mam pecha do operatorow i filma niet (bakteria w kamerze) Co do samego oblotu. Start no problem, trymowanie zbedne Mialem max wychylenia na lotkach- zdecydowanie za duzo bo nawet harrier rola nie dalo sie zrobic. I podczas szybkiego przelotu po kilku ostrych beczkach patrze i oczokm nie wierze- flater??? A to lotka menda sie wykleila i zawisla na dzwigni i popychaczu. Wyladowalem, pokleilem, na wszelki wypadek podolewalem kleju na wszystkie zawiaski, zmiejszylem wychylenia lotek i w gore. Tym razem zaczalem testowac mozliwosci modelu. Przede wszytskim tylny CG podany przez producenta jest i tak stanowczo zbyt przedni- jutro dam pakiet bardziej na tyl. Wiec figury typu harrier i rol byly dosc nerwowe. Ale widac ze w modelu drzemie potencjal. Stery mega skuteczne, zyleta na lekko wychylonym ogonie. Nie potrzeba domixowywac wysokosci- model nie ucieka. Mocniejsze wychylenie steru kierunku od razu stawia model w pionie. Model stabilny w przeciagnieciu, lekko buja skrzydlami przy probach harriera- da sie to opanowac, ale mysle ze CG do tylu zdziala tu najwiecej. Blender dziki jak huragan, plaski korek przepiekny. Ladowania bardzo stabilne, model momentalnie wytraca przedkosc- to chyba zasluga grubego ryja z dziura Ogolnie jestem zachwycony tym malym wariatem. Mam nadzieje ze jutro bedzie jeszcze lepiej. Fotki z latania wkrotce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Dawaj film z tymi Rolling harrierami i zawiskami może być i na Yaku bo tez mnie ten model interesuje, jak dasz z yakiem to mogę ci odpuscić te z szogunem ale któryś musisz pokazać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Przeciez widzisz ze sie staram, nio nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Może i ja jutro zrobię oblot swojego Yaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Rob rob, ciekawy jestem wrazen!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 A jak rozwiązałeś sterowanie lotkami wysokości? 1 czy 2 serwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zrobilem per instruction czyli jedno serwo. Ale jestem coraz blizej przeniesienia serwa steru kierunku na tyl kadluba. Jutrzejsze proby z 40-50 gramami PB pod ogonem powiedza mi czy to dobry pomysl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Dzis polatalem z 40 gr na ogonie, mmmm, sam miod. Model zachowuje sie w przeciagnieciu jak wieksi jego bracia. Przestal kolebotac w harrierze ale to koniec dobrych wiesci. Na razie mam przerwe w lataniu bo musialem ladowac na zylecie- ster wysokosci odmowil posluszenstwa. Na razie model w warsztacie. Jak bedzie latal to sie ozwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 pokaz fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 http://www.allegro.pl/item230046433__okazja_yak_54_topmodelcz_po_lekkim_krecie_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.