labo Opublikowano 12 Czerwca 2011 Opublikowano 12 Czerwca 2011 Szanowni Panowie, Jest nas trochę latających czy też pływających lub jeżdżących w Toruniu. Proponuję abyśmy zwarli trochę szyki i ujawnili się w tym wątku. Mam nadzieję, że stanie się on punktem wymiany informacji o tym, gdzie byliśmy, co robiliśmy a także co i gdzie planujemy. Myślę, że warto by było umieszczać tutaj informacje o naszych planach gdzie i kiedy będziemy uprawiać nasze hobby. Dzisiaj odwiedziłem na chwilkę kolegów jeżdżących na V i VI rundzie Rallycross. Poniżej kilka zdjęć. Oraz mały filmik: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=7RFADDJ-VdU&feature=player_embedded
czhomik Opublikowano 17 Czerwca 2011 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Ogarne coś z szafy i można sie ustawic na latanie
labo Opublikowano 17 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2011 Cześć, Wczoraj było kilka osób na polu. Jeden z kolegów latał FPV quadkopterem, kolejny odpalał Mentora i jeszcze staraliśmy się oblatać "Pusher Stara" ale z racji słabo zamocowanego silnika nie poleciał. Na koniec ja polatałem nieśmiertelnym Zefirem, który tak swoja drogą ostatni lot zakończył przedwcześnie z racji chwilowego i niestety niewyjaśnionego braku słuchania sterów. Uszkodzenia niewielkie, właśnie się klei. Odwiedził nas też jeden z kolegów z tego forum aczkolwiek jako kibic. Z wrażenia zapomniałem zdjęcia robić. Na koniec zdjęcie z wczoraj z samolotu, małe "Memento mori"... Pamiętam czasy jak tam jeszcze było pole a nie cmentarz... Podobno liczony jest na 60000 pochówków.
robert12160 Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Temat trochę umarł na kilka miesięcy więc dla odświeżenia wrzucam kilka fotek z wypadu kolegów z Bydgoszczy do bratniego Torunia. Wprawdzie wybraliśmy się do AP w związku z zawodami przy okazji jak to zwykle bywa upiekliśmy dwie pieczenie przy jednym ogniu spotykając kilku modelarzy. Oczarowani warunkami z dwoma bananami na ustach wracaliśmy po wyśmienicie spędzonym popołudniu. Dodatkowo na pasie obok odbywała się konkurencja na precyzję lądowań w ramach "VII Ogólnopolskich Toruńskich Zawodów Samolotowych" Czy w dalszym ciągu miejsce spotkań koło cmentarza jest aktualne i jak wygląda z frekwencją? Z mapki wnoszę że to to miejsce.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.