vowthyn Opublikowano 14 Czerwca 2011 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Witam. W mojej T9x w menu display wskaźniki wychyleń osi nie dochodzą do końca skali (zatrzymują się gdzieś w okolicy 85-90% "okienka"). Postanowiłem skalibrować aparaturę według instrukcji podanej przez Rafita: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=282991&highlight=#282991 Przechodzę wszystkie kroki zgodnie z tą instrukcją, każdą zmianę aparatura potwierdza popiskiwaniem i wszystko wygląda dobrze aż do ostatniego, szóstego punktu. Po naciśnięciu, lub przytrzymaniu przycisku exit nic się nie dzieje. Aparatura nie piszczy, nie wychodzi z menu, żadnej widocznej reakcji. Po wyłączeniu i ponownym włączeniu zakresy wychyleń są po staremu. W czym może leżeć problem?
Gość Anonymous Opublikowano 14 Czerwca 2011 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Yo, W moim Turnigy też wskaźniki nie dochodzą do końca a mimo to nie ma problemów z silnikiem. Po kalibracji spróbuj nacisnąć przycisk EXIT 2 razy w szybkim tempie-u mnie to działa. Lecz gdy naciskam raz przycisk EXIT to nie ma żadnej reakcji. ps. Po naciśnięciu przycisku Exit powinno automatycznie przenieść Cię do podstawowego pulpitu aparatury.
Piotrek_G Opublikowano 15 Czerwca 2011 Opublikowano 15 Czerwca 2011 Witam. W mojej T9x w menu display wskaźniki wychyleń osi nie dochodzą do końca skali (zatrzymują się gdzieś w okolicy 85-90% "okienka"). Postanowiłem skalibrować aparaturę według instrukcji podanej przez Rafita: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=282991&highlight=#282991 Przechodzę wszystkie kroki zgodnie z tą instrukcją, każdą zmianę aparatura potwierdza popiskiwaniem i wszystko wygląda dobrze aż do ostatniego, szóstego punktu. Po naciśnięciu, lub przytrzymaniu przycisku exit nic się nie dzieje. Aparatura nie piszczy, nie wychodzi z menu, żadnej widocznej reakcji. Po wyłączeniu i ponownym włączeniu zakresy wychyleń są po staremu. W czym może leżeć problem? Podepnę się do pytania. U mnie z winy Chińczyka prawy drążek był lekko odchylony w prawo, ponieważ ten co składał nie trafił bolczykiem w otwór. Naprawiłem to, drążek jest ustawiony centralnie, tyle że wskaźnik wychylenia lotek jest przesunięty jakieś 20% w lewo. Również próbowałem wykonać kalibrację ale po naciśnięciu EXIT nic się nie dzieje i nadal jest krzywo. Co robimy nieprawidłowo?
vowthyn Opublikowano 17 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2011 Za radą Działeczki nacisnąłem EXIT szybko dwukrotnie i faktycznie pojawiło się główne menu aparatury, ale nie zauważyłem żadnych zmian po kalibracji. Chyba że to normalne, że w menu DISPLAY te paseczki nie dochodzą do końca przy krańcowych wychyleniach drążków?
Gość Anonymous Opublikowano 17 Czerwca 2011 Opublikowano 17 Czerwca 2011 U mnie po kalibracji zmiany w Display nastąpiły. W mojej aparaturze paski nie dochodzą do końca i jest wszystko ok(przy wychyleniach 100%). Lecz jeżeli mam wychylenia 120% i nie ma żadnych trymerów ustawionych to paski są całe zapełnione,do końca. Pamiętaj aby przy kalibracji gaz był nie na samym dole zakresu lecz w jego połowie.
vowthyn Opublikowano 17 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2011 Czyli u mnie też wszystko OK, bo nie wziąłem pod uwagę tych 120% (myślałem, że przy 100% powinien być zapełniony pasek). Dziękuję za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi