KaPitek Opublikowano 19 Czerwca 2011 Opublikowano 19 Czerwca 2011 ICON A5 to dwuosobowy samolot - gadżet dla nieco zamożniejszych. Polecam obejrzeć fotki i filmiki tu: ICON A5 Multimedia Tu jeden z nich: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=ldY4Pxg3fcc&feature=player_embedded#at=44 Śliczny prawda? Za parę lat chyba się skuszę na oryginał Na razie postanowiłem zbudować modelik, ponieważ w czasie wakacji będę kilkakrotnie na rejsach żeglarskich na różnych wodach i tam będzie najwięcej czasu na zabawę z modelem. Ponieważ na łódkach nie ma za dużo zbędnego miejsca powinien to być model nie za duży i najlepiej ze zdejmowanymi skrzydłami. Rozpatrywałem zakup tego modelu w HK ale jest już od dłuższego czasu niedostępny w Europie a i tak trzeba go przerabiać żeby w ogóle latał. Relacja z takiej przebudowy jest na naszym forum tutaj. Już myślałem, że nie uda mi się jednak połączyć dwóch moich pasji, aż tu trafiłem na plany i relację z budowy i jeszcze inna budowa z tych samych planów Zachęcony dobrym planem ( jak mi się wydawało ) i dość szczegółową relacją z budowy, zabrałem się do roboty. EDIT: Na życzenie jeszcze raz linki do relacji z budowy. http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1211295&highlight=icon+a5 http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1331493 Chciałem dodać również pliki planów w .pdf i .dwg ale nie widzę takiej możliwości - nie widzę okna "załącz plik"
Intermodel Opublikowano 26 Stycznia 2015 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Nie zakładam nowego tematu podepnę moją relacje z budowy mojego modelu w tym temacie do obejrzenia pierwsza część
marcelizor Opublikowano 26 Stycznia 2015 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Witam. Widzę, że wprowadzasz nową jakość na forum . Przyznam, że fajnie się ogląda taką relację. Świetny model, również chciałbym go kiedyś zbudować. Mam pytanie odnośnie oklejania taśmą, czy to jest Twoja ostateczna decyzja? Może bardziej estetycznie byłoby go okleić cienkim laminatem, lub tkaniną na Ezekote i pomalować? Dodatkowo takie poszycie usztywniłoby i wzmocniło całą konstrukcję. Tak czy inaczej podglądam z zaciekawieniem bo wiem, że wyjdzie świetnie . Pozdrawiam
Intermodel Opublikowano 27 Stycznia 2015 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Oklejone taśmą będą tylko niektóre elementy jako dekoracja.
Intermodel Opublikowano 15 Lutego 2015 Opublikowano 15 Lutego 2015 Druga część relacji z budowy modelu ICON A5 1
awot Opublikowano 3 Marca 2015 Opublikowano 3 Marca 2015 Wizę, że w zimę nie próżnowałeś Model jak zwykle na najwyższym poziomie. Czekam na oblot i trzymam kciuki by był udany! Rafał.
Intermodel Opublikowano 6 Marca 2015 Opublikowano 6 Marca 2015 Gotowy czeka na oblot może w niedziele(8,03) zaryzykuję zapowiadana jest dobra pogoda
pawel4090 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Co z oblotem, bo mamy już kwiecień
Intermodel Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Nie mogę się jakoś zebrać pogoda w wolne dni zawsze przeszkodą może w tym tygodniu , wymieniam aparaturę i może jeszcze nie będę gotowy , zapewniam że relacja będzie .
Rekomendowane odpowiedzi