leszko1 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 mam silnikSilnik bezszczotkowy 3800 KV nr katalogowy: 001134/EK5-0006 Do śmigłowca Belt CPKV [liczba obrotów/min /V]: 3800 Długość silnika [mm]: 30 Średnica silnika [mm]: 27,7 Średnica wału [mm]: 2,3 Długość wału (użyteczna) [mm]: 10 Długość przewodów [mm]: 80 Masa [g]: 58 jakie można do niego śmigło zastosować żeby go wykorzystać w jakimś modelu minimalne i maksymalne śmigło myślałem o jakimś modelu do 3D lub Modele ESA i EPA Aircombat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nebeb Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Bardzo duże KV więc stawiam na śmigło np 4x4 ale zobaczymy co powiedzą inni, ten silnik jest przeznaczony do napędu śmigłowców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolSky Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 myślałem o jakimś modelu do 3D lub Modele ESA i EPA AircombatDo modelu 3D ten silnik zdecydowanie odpada. Taki silnik najlepiej jest użyć np. do skrzydełka lub jeta jako napęd pchający... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gmeracz Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Tego typu silniki pracują z założenia z przekładnią, stąd wysokie kV. Po przełożeniu wirnik uzyskuje obroty rzędu 2500. Bez przełożenia silnik ma niezbyt imponujące osiągi, więc lepiej zastosować coś takiego: Przekładnia 1 Przekładnia 2 Chociaż mam wątpliwości co do sensowności tego projektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Heli/Jet z śmigiełkiem w :ass:/EDF - takie jest przeznaczenie tego silnika. Moim zdaniem nie ma co się bawić z przekładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszko1 Opublikowano 23 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 A ja myślałem żeby zastosować silnik do skrzydełka na bardzo szybkie przeloty ze śmigłem 4x4 myślę ze wyjdzie niezła prędkość co wy o tym myślicie :?: :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 myślałem o jakimś modelu do 3D lub Modele ESA i EPA Aircombat A ja myślałem żeby zastosować silnik do skrzydełka na bardzo szybkie przeloty ze śmigłem 4x4 myślę ze wyjdzie niezła prędkość co wy o tym myślicie :?: :twisted: To się zdecyduj Stanowczo druga opcja ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 A ja myślałem żeby zastosować silnik do skrzydełka na bardzo szybkie przeloty ze śmigłem 4x4 myślę ze wyjdzie niezła prędkość co wy o tym myślicie :?: :twisted: Ale taki model nie będzie się nadawał do 3D. Modele prędkościowe, a 3D to dwa końce skali napędów. Z takim silnikiem model będzie szybki - w poziomie. Ale nigdy nie zdoła wykonać zawisu czy innej figury 3D. Ewentualnie klasyczna akrobacja energetyczna - beczki, pętle itp. Do modelu 3D potrzebujesz silnika ok 900kv, dopasowanego do dużego śmigła, o dużym ciągu. A nie prędkości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi