luqas Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Witam Wędrując po castoramie natknąłem się na płyty spienionego pcv, nie za ciężkie duże cienkie białe płyty: jak wróciłem trochę poszukałem z czym to się je i niby materiał ciekawy do budowania konstrukcji a przynajmniej budują na tym roboty, jak chociażby tu tutorial: http://www.dioda.com.pl/forum/topics20/wykorzystanie-spienionego-pcv-vt1148.htm No i do sedna czy ktoś z tego budował samoloty ? nadaje się nie nadaje? za ciężkie za słabe? Wiem wiem że deprom jest ok ale tak chociażby z ciekawości Pozdrawiam Łukasz //ps przy okazji nie orientuje się ktoś czy w Zamościu nie istnieje jakiś sklep modelarski ? jedyny jaki pamiętam że był i jeszcze namiary w internecie wiszą (hawid) ale jak tam zaszedłem to sobie tylko wino mogłem kupić a nigdzie w nie mogę tu balsy znaleźć :/ na razie zrobiłem zakupy w rzeszowie ale już się wyczerpują a nie chce mi się za balsą śmigać do lublina albo rzeszowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudolfik Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Budowałem z tego kiedyś samolot, ale zdecydowanie za ciężki wyszedł. Jeśli myślimy o tym samym - takiej ala plastikowej płycie, ale lżejszej - to nie nadaje się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luqas Opublikowano 24 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 pewnie myślimy o tym samym, ja głównie myślałem wykorzystać to w zastępstwie balsy na elementy szkieletu, nie wszędzie ale zawsze... bo o balsę w Zamościu ciężko w sensie chyba nie ma w ogóle a zapas skończyć się może znienacka tak jak i wena na jakieś struganie ;] pewnie zaopatrzę się na próbę w arkusz i się przetestuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Ze spienionego pcw albo polistyrenu, nie wiem dokładnie bo z rozbitej tablicy reklamowej, (łatwo ciąć, po pile włośnicowej jakby się sklejał) wycinałem tylko wręgi modelu statku i pokrywałem cienkim hips-em. O ile hips kleiłem klejem do polistyrenu (nadtapiał) to płytę na CA, który trzyma się hipsu ale do pewnego stopnia, można oderwać i nie pozostanie ślad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 luqas, Kupowałem kilka razy i jestem zadowolony: http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=1_2_555&products_id=2332 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi