robraf Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 orientuje sie ktos jakie sa oplaty i ile trzebaby szykowac pieniedzy zeby sciagnac taki samochod i zarejestrowac w kraju? przymierzam sie do tego http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=en&id=146881802&pageNumber=1&__lp=2&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=24100&makeModelVariant1.modelId=22&maxPrice=3001&negativeFeatures=EXPORT&tabNumber=1 http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=en&id=146364407&pageNumber=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=24100&makeModelVariant1.modelId=22&maxPrice=3001&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&tabNumber=1 to są moje 2 typy ten drugi sądzac po zdjeciach wyglada na zadbany ( lakier) i podoba mi sie czarny nie chce 2.2 tylko 2.0 .. niestety nie produkuja 1.8... w tych rocznikach to jak? ile wyniosly by oplaty celne itp plus rejestracja i jakies najprostsze ubezpieczenie licząc ze wzielibysmy na spolke z tatem ( 60% znizki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 MR-2 <3 <3 <3 8) :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nergal Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Szukaj wersji 2.0 Turbo. Starsze miały 204 KM a od 1993 roku zdaje się coś koło 240! Kiedyś to auto było moim marzeniem i spać przez nie nie mogłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 25 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 200 KM to za duzo jak dla mnie jak narazie 172Km to juz za duzo;) 140-156 wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 poczytaj jak to jest z opłatami ja kupowałem 3 lata teemu z belgii moje auto i z tego co pamiętam przy silnikach powyżej 2l była duże opłaty, ale i tak musisz trochę wydać kasy na biurokracje. sam zakup to pestka jedziesz i kupujesz. Podstawa to karta pojazdu którą musisz przetłumaczyć na polski a moż eto zrobić tylko tłumacz przysięgły (kasują od strony). Zrobić 1 badanie techniczne i opłacić celny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 25 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 aha.. nom autko ma 1998ccm wiec nie przekracza 2l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 google i -> zakup samochodu za granicą krok po kroku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 MR-2 <3 <3 <3 8) :rotfl:co masz na myśli? :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 ten drugi sądzac po zdjeciach wyglada na zadbany ( lakier) i podoba mi sie czarnyZa to z opisu wynika, że trochę zepsuty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 200 KM to za duzo jak dla mnie jak narazie 172Km to juz za duzo;) 140-156 wystarczy Mocy nigdy za dużo, kwestia jej prawidłowego wykorzystania (nie do palenia gum i jeżdżenia po 300km/h) . Zdarzają się sytuacje na drodze gdzie trzeba nagle przyspieszyć a jak nie ma czym to jest lipa. W aucie mam 125KM ale nie jest to jakaś szałowa moc jak na passata B5- to masywna kupa złomu. Pamiętam jak miałem Poloneza, jadąc do Katowic planowałem wszystkie wyprzedzania dwa dni wcześniej :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Tylko trzeba jeszcze pamiętać, że 140km w aucie ważącym niecałą tonę odczuwa się raczej trochę inaczej niż ta sama moc np. w Passacie kombi który waży 1400kg (oczywiście mówię o masie własnej) A Passat z silnikiem 1,8 ma max. masę prawie 2 tony, a ta Toyota 1,2t wiec jest różnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Problem nie leży w przeliczaniu KM/Kg konstrukcji tylko w mózgu kierującego- to napiszmy sobie wprost. Ludzie jeżdżą samochodami po 200-250KM i żyją a inni wsiadają w taki 75KM i ponosi ich fantazja. Moc nie ma tu nic do rzeczy tylko sposób jej wykorzystania. Passat kombi B5 -1370kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 26 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 nie mowie ze nie milo jest miec troszke zapasu mocy.. ale jednak wolalbym na razie cos slabszego i ten najnizszy prog 140-156 mnie zadowala to prawda ze to jest sportowe auto i musi miec przyzwoity stosunek mocy do masy, przyspieszenie .. ale jednak mnie intersuje zeby mialo naped na tyl.. nie palilo 20l /100 i ta piekna linia nadwozia super popsrostu jest co do napedu na tyl to beemy mnie nie interesują a tez nie chce driftu itp bo narazie szkoda opon.. chce wyczuc auto w ten sposob wyważone i jeszcze z napedem na tylnia oś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 A tak przewrotnie zapytam- masz już prawo jazdy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Pewnie teraz robraf robi kurs, a w lipcu będzie miał egzamin. Tak wnioskuje z daty urodzin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 26 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 juz z tatem planowalismy tak ze narazie pojezdze atosem mamy ( juz smigam gdzie niegdzie.. ( manewry w ogrodzie i na placach) jeszcze tylko ruch uliczny.. ale to po zdaniu prawka) a mr2 chcialbym pod koniec tego albo na początku przyszlego .. jak troche pojezdze atosem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 ... beemy mnie nie interesują... :shock: :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 http://www.wykop.pl/ramka/704717/kupuje-litra-i-nie-bede-odwijal-czyli-pier-nie-o-szopenie/ tak mi sie tylko skojarzylo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 celujesz w antyki , rozumiem ze powodem jest cena , tylko na zdrowy rozum osoba ktora kupuje sportowe auto to nie po to by nim jezdzic statecznie tylko dawac w rure teraz pomysl jak wyglada mechanicznie ten pojazd po tych 20 latach :wink: . Z Twoim doswiadczeniem kierowcy to juz widze 150konne autko z tylnym napedem jak wypada z zakretu ;-) reasumujac kupujesz skarbonke , stac Twoich rodzicow na to ? watpie , A Ciebie na pewno nie sprawdz cene , tarcz , czesci zawieszenia , paska rozrzadu z napinaczem, opon po drugie wpierw sie naucz trzymac samochod na drodze , a pozniej kupuj cos powyzej 100koni Czasy malucha minely ale to bylo auto wlasnie na poczatek Pisze to tylko dlatego , by pewnego dnia , nie czytac na WP . ze 18 latek przy brawurowej jezdzie nie opanowal samochodu i zabil matke z dzieckiem :-( Mozliwe ze moja rodzine Dlaczego w Polsce nadal jest praktykowanie ubezpieczanie pojazdow na innych :? mimo ze przepisy jasno mowia ze kierowca ponizej 25roku zycia ma oplacic skladke w wysokosci 125% skladki podstawowej chyba wiadomo dlaczego tak jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 26 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 tu nie chodzi o rocznik tylko o to ze baardzo mi sie spodobalo to auto.. tak jak mustang.. nowa mr2 >2000r mnie sie juz tak nie podoba bo bardziej porsche przypomina co do tego ze 2.0 i 156... kidys gdzies źle doczytalem ze produkowali takie w 1.6 115KM bądź 105.. jednak to nie ta generacja.. niestety tu najmniejszy silnik to 2.0 .. no nic chcialem sie dowiedziec ile bym musial wylozyc na ubezpieczenie by dolozyc sie ( autko kupuje ojciec, ja place ubezpieczenie) i tak jakis czas bede jeździl atosem mamy bądz sceniciem taty ale to autko kupie na pewno.. pytanie kiedy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi