leszko1 Opublikowano 25 Czerwca 2011 Opublikowano 25 Czerwca 2011 Siemka wszystkim chciałem się dowiedzieć czy można wywalić antenę w apce i dać ja do modułu żeby był wymienny a jak tak można zrobić to jaki długi ma być kabelek czy może być obojętna jaka długość
zdzisiek19 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Nie jestem pewien ale kabel powinien być takiej samej długości. Skrócenie kabelka może się przyczynić znacznie do zmniejszenia zasięgu. Długość kabelka jest raczej wyliczona do optymalnego zasięgu.
bubu2 Opublikowano 27 Czerwca 2011 Opublikowano 27 Czerwca 2011 Możesz przedłużyć kabelek. Jego długość nie ma żadnego wpływu na zasięg. On nie jest anteną czynną. Ale musisz to zrobić poprawnie.
Gość yagi Opublikowano 27 Czerwca 2011 Opublikowano 27 Czerwca 2011 kupic pigtail lub od starego routera wifi wydlubac koncowke do podkrecania antenki i podlutowac..dlugosc kabla laczacego antene z modulem jest pomijalne mała, wiecej jest strat na ew. zlaczkach lub zlym dolutowaniu przewodu do modulu. i tak dzis na szybko http://imageshack.us/g/121/47520787.jpg/
Rekomendowane odpowiedzi