adrian06adik Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Wakacje się zaczęły (jak widać nawet na forum) i latać się bardziej zachciało Jednakże montując model w domu, na próbę, zostałem zmuszony do przerwania operacji po podłączeniu pakietu. Regulator chyba nie był przyjaźnie do mnie nastawiony, gdyż cały czas piszczał - przerywane "piip piip piip", około 3 "pipnięcia" na sekundę i tak ciągle. Więc pytam szanowną brać modelarską: co tu się do stu rozbitych modeli dzieje :?: :evil: Podłączyłem również drugi regulator, lecz tu już wcale nie było żadnej reakcji ze strony dźwięku, bądź ruchu serw. Proszę o szybką pomoc, bo chciałem model zabrać na wakacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 A,prąd masz :devil: Ładowałeś akk. :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vertigooo Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 A może odbiornik rozbindowany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian06adik Opublikowano 29 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 świeżo naładowany roz-co? przez co mogło się to stać? edit: przy obu odbiornikach i obu regulatorach nie reaguje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 A,jaką masz aparaturę :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian06adik Opublikowano 29 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 4-kanałowa z modelu Bellanca Decathlon z RCM Pelikan EDIT: EDIT2: dziękuję za poprawkę "lokalizacji" tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Napisz coś więcej,czy tym latałeś jaka częstotliwość,może wtyczki wkładasz odwrotnie,jakie zasilanie itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian06adik Opublikowano 29 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 latałem, działało, śmigało, nawet na drzewach casem lądowało (ale to chyba mniej istotny szczegół) 35 MHz, podłączam poprawnie, choć już się pogubiłem która strona jest dobra, bo na wszelki wypadek podłączyłem w drugą stronę i znowu na odwrót... zasilam lipolem 1,3 Ah, 11,1 V regulator 4 kanałowy, jeden dostarczony z Bellancą, a drugi 4-kanałowy E-sky jeśli to potrzebne, to jeszcze kwarc na kanale 75 EDIT: mogę dodać, że oprócz ciągłego "piip" mruga czerwona dioda z tyłu regulatora, w rytm "piip" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Spróbuj jeszcze podpiąć do odbiornika zasilanie np. z 4 paluszków (bez regulatora) i podepnij serwa , będzie wszystko wiadomo :lol2: jak Ci nie ruszy czyli walnięta jest aparatura ,sprawdż wszystkie zasilania nadajnika i odbiornika :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian06adik Opublikowano 1 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 podpiąłem jeszcze raz pakiet z nadzieją, że się uda i jakimś cudem się udało - ponoć był w trybie programowania (nie wiem jak tam wszedłem) dowiedziałem się nawet, że stary regulator 12A mam chyba zepsuty, bo po podłączeniu coś śmierdziało, silnik nie kręcił się, tylko wibrował, a folia termokurczliwa była zaciśnięta mocno na czarnych "kostkach", czy jak to tam nazwać, więc pomimo, że jestem 50 złotych w plecy, to jest już dobrze, bo mogę spokojnie latać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 No,to spoko :jupi: ale przed lotem sprwawdż :devil: jeszcze raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian06adik Opublikowano 2 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 oj, na pewno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi