luckylong Opublikowano 1 Lipca 2011 Opublikowano 1 Lipca 2011 Relacja z budowy Convair F2Y Sea Dart -Skrzydła: 1000mm -Kadłub : 1300 -Silnik : Emax 2812 -Akumulator: 2200mAh 11,1v -Depron: 3-6mm -Waga RTF: 650gr cdn...
Malker Opublikowano 1 Lipca 2011 Opublikowano 1 Lipca 2011 Można prosić o plany ? Od dawna szukam jakiegoś "jeta" pod takie wyposażenie. P.S: Jaki to model w avatarze?
Gość Opublikowano 1 Lipca 2011 Opublikowano 1 Lipca 2011 Malker, coś słabo szukasz http://www.plans4rcplanes.com/parkjet.html http://www.parkjets.com/free-plans
Malker Opublikowano 1 Lipca 2011 Opublikowano 1 Lipca 2011 Dzięki ale nie o to chodzi, jest sporo ale tylko kilka mi się podoba, wiekszosc projektowane pod EDF Ale i tak dziękuje za link Znalazłem coś takiego jeszcze: http://www.rcgroups.com/forums/member.php?u=10050 Super Bandit Park Jet W połowie stronki. Ok, nie zaśmiecam już więcej
krankor Opublikowano 4 Lipca 2011 Opublikowano 4 Lipca 2011 Pięknie wygląda model robiony tak przestrzennie. Mój decholot SeaDart z kilku wątków niżej wygląda przy nim jak ubogi krewny Przerabiałeś sam plany np. z rcgroups czy budujesz wg innych. Aż szkoda, że nie zastosujesz w tak porządnie robionym modelu napędu tunelowego. Kibucuję i śledzę budowę.
luckylong Opublikowano 4 Lipca 2011 Autor Opublikowano 4 Lipca 2011 Dzięki krankor , robię plan 3view i modyfikuję, nie chciałem napędu tunelowego, bo szkoda pieniędzy. Teraz montuję 3 servo i ustawiam progr Delta na Tx. używam patyki bambusowe do szaszłyków i spinacze biurowe jako linki
pyton Opublikowano 4 Lipca 2011 Opublikowano 4 Lipca 2011 NO No sliczny juz jest!! i na szęcie nie jest to kolejna "decha" tylko yet z praedziwego zdarzenia. I chwała ci za to
Tomek Reda Opublikowano 4 Lipca 2011 Opublikowano 4 Lipca 2011 Model klasa :wink: Będzie oklejany?Fajny patent z patyczkami od szaszłyków
krankor Opublikowano 5 Lipca 2011 Opublikowano 5 Lipca 2011 Tak nieśmiało się zapytam, czy on ma redan do startowania z wody? Wydaje się, że coś szczątkowego takiego widać na jednym ze zdjęć.
tomnow95 Opublikowano 5 Lipca 2011 Opublikowano 5 Lipca 2011 Ale ten Emax:/ Nie,nie. On nie stąd panie:D Tunelka z HK wyszła by dość tanio a to było by o niebo lepsze:)
luckylong Opublikowano 6 Lipca 2011 Autor Opublikowano 6 Lipca 2011 @ Tomek Reda: Po maiden fly będę malować! @ krankor: Tak, on ma redan do startowania z wody, mam nadzieję OK! Dzięki wszystkim za komentarz
hubert_tata Opublikowano 6 Lipca 2011 Opublikowano 6 Lipca 2011 Model bardzo fajny i nietuzinkowy. Jednak co do startu i lądowania z wody, to jest to rozwiązanie unikatowe: redan nie wystarczy, on miał coś w rodzaju składanych nart (czyli bardziej wodolot ).
krankor Opublikowano 26 Lipca 2011 Opublikowano 26 Lipca 2011 Model oblatany? A może nawet pomalowany po tym dziewiczym locie?
luckylong Opublikowano 27 Lipca 2011 Autor Opublikowano 27 Lipca 2011 Skończyłem, gotowy do latania, ale pogoda w Krakowie nie pozwala na maiden fly Pomaluję po pierwszym locie, mam nadzieję, szczęśliwym
Tomek Reda Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Uuuu liczyłem że poleci :? Co jest nie tak?
Francka Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Nie no dobrze pływa , chociaż moje stare ślizgi FSR 6,5 były szybsze (teraz FSR 7,0)
hubert_tata Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Wygląda super; jeżeli dodatkowo nie tonie, to już sukces Mam wrażenie, że jak już coś lata, to po mniejszych lub większych problemach może wystartować z wody. Dlatego raczej popracuj nad nim, żeby dobrze latał, a następnie powinien być etap prób na wodzie. PS Ten modelik nasunął mi pomysł na przeróbkę jakiegoś modelu z napędem EDF na łódź latającą. Może pokombinuję coś w weekend :faja:
Rekomendowane odpowiedzi