luckylong Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Relacja z budowy Convair F2Y Sea Dart -Skrzydła: 1000mm -Kadłub : 1300 -Silnik : Emax 2812 -Akumulator: 2200mAh 11,1v -Depron: 3-6mm -Waga RTF: 650gr cdn... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Można prosić o plany ? Od dawna szukam jakiegoś "jeta" pod takie wyposażenie. P.S: Jaki to model w avatarze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Malker, coś słabo szukasz http://www.plans4rcplanes.com/parkjet.html http://www.parkjets.com/free-plans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Dzięki ale nie o to chodzi, jest sporo ale tylko kilka mi się podoba, wiekszosc projektowane pod EDF Ale i tak dziękuje za link Znalazłem coś takiego jeszcze: http://www.rcgroups.com/forums/member.php?u=10050 Super Bandit Park Jet W połowie stronki. Ok, nie zaśmiecam już więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luckylong Opublikowano 3 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Pięknie wygląda model robiony tak przestrzennie. Mój decholot SeaDart z kilku wątków niżej wygląda przy nim jak ubogi krewny Przerabiałeś sam plany np. z rcgroups czy budujesz wg innych. Aż szkoda, że nie zastosujesz w tak porządnie robionym modelu napędu tunelowego. Kibucuję i śledzę budowę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luckylong Opublikowano 4 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Dzięki krankor , robię plan 3view i modyfikuję, nie chciałem napędu tunelowego, bo szkoda pieniędzy. Teraz montuję 3 servo i ustawiam progr Delta na Tx. używam patyki bambusowe do szaszłyków i spinacze biurowe jako linki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 NO No sliczny juz jest!! i na szęcie nie jest to kolejna "decha" tylko yet z praedziwego zdarzenia. I chwała ci za to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Reda Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Model klasa :wink: Będzie oklejany?Fajny patent z patyczkami od szaszłyków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Air Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Aż się prosi o dwa wiatraczki EDF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 5 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 Tak nieśmiało się zapytam, czy on ma redan do startowania z wody? Wydaje się, że coś szczątkowego takiego widać na jednym ze zdjęć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomnow95 Opublikowano 5 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 Ale ten Emax:/ Nie,nie. On nie stąd panie:D Tunelka z HK wyszła by dość tanio a to było by o niebo lepsze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luckylong Opublikowano 6 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 @ Tomek Reda: Po maiden fly będę malować! @ krankor: Tak, on ma redan do startowania z wody, mam nadzieję OK! Dzięki wszystkim za komentarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 6 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 Model bardzo fajny i nietuzinkowy. Jednak co do startu i lądowania z wody, to jest to rozwiązanie unikatowe: redan nie wystarczy, on miał coś w rodzaju składanych nart (czyli bardziej wodolot ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Model oblatany? A może nawet pomalowany po tym dziewiczym locie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luckylong Opublikowano 27 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Skończyłem, gotowy do latania, ale pogoda w Krakowie nie pozwala na maiden fly Pomaluję po pierwszym locie, mam nadzieję, szczęśliwym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luckylong Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 IMPOSSIBLE ! :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Reda Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Uuuu liczyłem że poleci :? Co jest nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Nie no dobrze pływa , chociaż moje stare ślizgi FSR 6,5 były szybsze (teraz FSR 7,0) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Wygląda super; jeżeli dodatkowo nie tonie, to już sukces Mam wrażenie, że jak już coś lata, to po mniejszych lub większych problemach może wystartować z wody. Dlatego raczej popracuj nad nim, żeby dobrze latał, a następnie powinien być etap prób na wodzie. PS Ten modelik nasunął mi pomysł na przeróbkę jakiegoś modelu z napędem EDF na łódź latającą. Może pokombinuję coś w weekend :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi