michalman Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Czy mógłby ktoś zrobić mi zdjęcie bety 1400 z boku (chcę zobaczyć po jakim kątem jest silnik) Z góry dzięki Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Cześć, szczerze miałem silnik na zero i jakoś nie miałem problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Silnik nie jest na zero. Mocowanie silnika jest tak zrobione, że po wklejeniu go w piankę wg instrukcji, silnik będzie pod prawidłowym kątem. Przy silnikach mocowanych wysoko nad środkiem ciężkości skłon silnika jest ważny, z uwagi na wektor skręcający. Silnik na zero jest dobry przy montażu silnika w jednej osi poziomej, ze środkiem ciężkości. Taką sytuację mamy np. w lekkich modelach halowych, niektórych akrobatach itp. Ale Beta nie zalicza się do tej grupy i ma spory skłon. Niestety nie mam kątomierza do pomiaru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi