Pioter_16 Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 A mianowicie posiadam aparaturę z honey bee cp2 wyłączyłem miksowanie i po podłaczeniu akumulatorka 4.8V wszystkie kanały działają osobno, lecz gdy wpinam regulator wraz z silnikiem serwa działają osobno ale regiel reaguje na wychylenie każdego z drążków razem z serwami :x . Aparaturka to e_sky 0406 6ch + odbiornik 4in1 z odpiętym regulatorem i żyrem które były wpięte na odzielnej płytce do odbiornika Co zrobić aby silnik reagował tylko na jeden ruch drążkiem :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 I Ty się dziwisz dlaczego ?! Ten odbiornik 4in1 to jest zmixowany bubel , więc jak chcesz polatać modelem RC, to zakup normalny odbiornik 6ch 35mhz. do tego kwarce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter_16 Opublikowano 7 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 tylko że w tym odbiorniku 4in1 jest właśnie zwykły odbiornik 35mhz do niego jest odzielnie podłączona cała reszta wystarczy ją odpiać gdy podłacze serwo pod ch3 działa normalnie tak jak na reszcie kanałów dopiero z silnikiem jest problem, jak cos to do jakiegoś szybowca się przyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomnow95 Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Z silnikiem jest problem, bo regiel od Esky mixuje kanały 3i4:) I tak na tym odbio daleko nie polecisz. A na apce i odbio to max 40-50m to góra:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter_16 Opublikowano 7 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 tylko ze regiel to mam podłączony od sky hawka. Regulator od cheli wywalony, był wczepiany na piny a to jaki to ma w końcu zasięg jak kupywałem to pisało chyba 300m :shock: http://img718.imageshack.us/img718/1961/sany0164f.jpg tak wygląda sam odbiornik te 3,4ch są po drugiej stronie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomnow95 Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Wiem,jak wygląda. Ja bym nie ufał tym 300m. Jak to aparatura 6ch to one są ciut lepsze ale bym nie liczył na więcej niż 100. Za 300-400zł masz turningy 9. aparatura jest znacznie lepsza niz ten esky:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter_16 Opublikowano 7 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 aparatura ma 6 ch i chciał bym ją jakoś wykorzystać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomnow95 Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Nadaje sie jedynie do belta:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter_16 Opublikowano 7 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 filmik pokazuje o co mi chodzi sprawdziłem zasięg nie jest tak źle ok 250m :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Zrozum, że cała płytką jest z mixerami... NIE NADAJE SIĘ! musisz zakupić odbiornik pod 35mhz...! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter_16 Opublikowano 7 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 jakoś sie udało ale niestety tylko na oryginalnym reglu od HB który nie jest za mocny a czy ten odbiornik mógł by być http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p2912,odbiornik-ek2-0420a-000096-6-kanalow-e-sky ewentualnie ten, ale wolał bym ten tańszy http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p2205,odbiornik-ek2-0420-6-kanalow-e-sky i czy musiał bym dokupować do tego kwarce?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Nie piszcie głupot ze esky ma 50m zasięgu, latałem na tym radiu styropianowym modelem 1.2m do granic widoczności! Oczywiście chodzi mi o wersję 35mhz o 2.4 nasłuchałem się nieprzychylnych opiini (właśnie ten zasięg):wink: Zrozum, że cała płytką jest z mixerami... NIE NADAJE SIĘ! musisz zakupić odbiornik pod 35mhz...! Zrozum, nie cała płytka jest z mixerami. Miałem tą płytkę i tylko częśc regulatorowo-zyroskopowa ma mixery. Cimek widzę kolejny post w którym spierasz się i nie masz racji. Zastanów się zanim coś napiszesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter_16 Opublikowano 8 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Ale latałeś na tej płytce ? Jeżeli tak to zdradz tajemnice jak to zrobiłeś :?: A regiel ma tu coś wspólnego może mój jest jakiś zwalony? Bo miksuje mi tylko silnik, serwa są w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 To nie płytka ci mixuje a aparatura, pokombinuj z przełącznikami pod klapką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter_16 Opublikowano 8 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 No z tymi przełącznikami na apce to już chyba wszystkie konfiguracje wykorzystałem :? ale jeszcze spróbuje może się uda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Paweł, Ty nie być taki HOP do przodu... Tyle Ci powiem że to co napisałeś jesteś w błędzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi