Skocz do zawartości

Problem z rozdzieleniem kanałów w E_Sky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A mianowicie posiadam aparaturę z honey bee cp2 wyłączyłem miksowanie i po podłaczeniu akumulatorka 4.8V wszystkie kanały działają osobno, lecz gdy wpinam regulator wraz z silnikiem serwa działają osobno ale regiel reaguje na wychylenie każdego z drążków razem z serwami :x .

Aparaturka to e_sky 0406 6ch + odbiornik 4in1 z odpiętym regulatorem i żyrem które były wpięte na odzielnej płytce do odbiornika

Co zrobić aby silnik reagował tylko na jeden ruch drążkiem :?:

Opublikowano

I Ty się dziwisz dlaczego ?!

Ten odbiornik 4in1 to jest zmixowany bubel , więc jak chcesz polatać modelem RC, to zakup normalny odbiornik 6ch 35mhz. do tego kwarce.

Opublikowano

tylko że w tym odbiorniku 4in1 jest właśnie zwykły odbiornik 35mhz do niego jest odzielnie podłączona cała reszta wystarczy ją odpiać

gdy podłacze serwo pod ch3 działa normalnie tak jak na reszcie kanałów dopiero z silnikiem jest problem, jak cos to do jakiegoś szybowca się przyda

Opublikowano

Z silnikiem jest problem, bo regiel od Esky mixuje kanały 3i4:) I tak na tym odbio daleko nie polecisz. A na apce i odbio to max 40-50m to góra:D

Opublikowano

Wiem,jak wygląda. Ja bym nie ufał tym 300m. Jak to aparatura 6ch to one są ciut lepsze ale bym nie liczył na więcej niż 100. Za 300-400zł masz turningy 9. aparatura jest znacznie lepsza niz ten esky:)

Opublikowano

Nie piszcie głupot ze esky ma 50m zasięgu, latałem na tym radiu styropianowym modelem 1.2m do granic widoczności! Oczywiście chodzi mi o wersję 35mhz o 2.4 nasłuchałem się nieprzychylnych opiini (właśnie ten zasięg):wink:

Zrozum, że cała płytką jest z mixerami... NIE NADAJE SIĘ! musisz zakupić odbiornik pod 35mhz...!

Zrozum, nie cała płytka jest z mixerami. Miałem tą płytkę i tylko częśc regulatorowo-zyroskopowa ma mixery.

Cimek widzę kolejny post w którym spierasz się i nie masz racji. Zastanów się zanim coś napiszesz.

Opublikowano

Ale latałeś na tej płytce ?

Jeżeli tak to zdradz tajemnice jak to zrobiłeś :?:

A regiel ma tu coś wspólnego może mój jest jakiś zwalony?

Bo miksuje mi tylko silnik, serwa są w porządku.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.