jaaazdek1 Opublikowano 7 Lipca 2011 Opublikowano 7 Lipca 2011 Witam kolegów. Wiem, że nie jeden z was posiada apke HK-T6A 2,4GHz. Ja latam na niej od półtora roku i dzisiaj pojawiły się problemy (wcześniej ich nie było). Model zaczął w powietrzu byc nieprzewidywalny. Wdają sie jakieś zakłócenia,że np. lotki szarpną i model się zwala...trwa to dosłownie ułaem sekundy. Odlegość ode mnie jakieś 40m. Zrobiłem test na ziemi i w odległości ok. 150m pojawiały się szarpnięcia serwami sw i sk. Może któryś z was miał podobne problemy..jaka może byc przyczyna? Nie chcę rozwalić modelu a z drugiej strony nie chce się stresować, że w pewnym momencie moge mieć niespodziankę w powietrzu. Proszę o pomoc lub opinie.
Cimek Opublikowano 7 Lipca 2011 Opublikowano 7 Lipca 2011 Cześć! Otwórz aparaturę i sprawdź czy pomiędzy anteną a modułem wszystko jest ok, sprawdź czy na płytce jest wszystko przylutowane poprawnie, czy nie ma masy ,badź plusa odlutowanego, z odbiornikiem również
jaaazdek1 Opublikowano 12 Lipca 2011 Autor Opublikowano 12 Lipca 2011 z apką i odbiornikiem jest wszystko w porządku...nie widać luźnych kabelków, ciemnych plam, osmoleń, zapachu spalenizny...dosłownie nic. Ktoś kiedyś pisał, że żywotność tego radia to max 2 sezony. Ja latam właśnie 1,5 roku wliczając zimę więc już prawie dwa sezony. Ponawiam pytanie może któryś z kolegów miał to radio i podobne problemy???
Capriman Opublikowano 12 Lipca 2011 Opublikowano 12 Lipca 2011 Wygląda to na słaby zasięg. Ja bym ostatecznie spróbował wymienić koncentryczne kabelki od anten, być może że gdzieś są przerwane...
jaaazdek1 Opublikowano 12 Lipca 2011 Autor Opublikowano 12 Lipca 2011 mówisz kabelki od odbiornika i nadajnika? Jak już to bardziej stawiałbym na nadajnik ponieważ w mocowaniu anteny mam luz i możliwe, że przy tylu ruchach mogła się w izolacji uszczerbić...ale czy to możliwe?
jaaazdek1 Opublikowano 13 Lipca 2011 Autor Opublikowano 13 Lipca 2011 koledzy bardzo ważne pytanie. Jutro wybieram się do elektronicznego po kabel koncentryczny bo chcę wymienić kabel anteny z nadajnika. Teraz proszę pomóżcie mi...czy ekran z tego kabla musi być też gdzies przylutowany? Jak kabelek byl jeszcze wlutowany w moduł nadawczy to tego nie było widać. I jeszcze jedna sprawa otóż żeby dostać się do kabla zamocowanego w antenie musiałem ją niestety zniszczyć czy jest jakiś pomysł żeby po wymianie kabla anteny coś z tym zrobić? Czy może zostawić kabel anteny wystający z nadajnika? Antena z routera?
Rekomendowane odpowiedzi