bubu Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 W niedzielę 19 sierpnia wybraliśmy się z Papą na piknik do Wilczych Lasków...Pogoda taka sobie , trochę wiało ale nie do przesady. Rozpakowaliśmy się , złożyłem model ,pobrałem kanał i heya... Na początku nie mogłem odpalić silniczka... Oczywiście okazało się , że z tego całego stresu zapomniałem włączyć panel startowy w skrzynce Naprawiłem swój błąd i silniczek odpalił od pierwszego kopa - jak zawsze zresztą. Przetestowałem działanie sterów , reakcje na dodanie gazu no i w górę. Latałem latałem aż zauważyłem , że model ospale reaguje na ster kierunku...Pomyślałem sobie że wina wiatru i postanowiłem lądować i ustawić Duala , żeby sobie zmieniać w locie. I tutaj właśnie pojawił się problem bo model zaczął mi troszkę uciekać aż w końcu przestał reagować w ogóle na stery i korkociągiem walnął w ziemię. Szczęście tylko , że nie latałem blisko pasa i model przywalił w skoszone pole , bo mogło być dużo groźniej. Minęło trochę czasu nim znalazłem model i niestety ale wyglądał gorzej niż myślałem. Zepsuł mi się aparat wiec mogę tylko opisać wygląd: Kadłub jest w zasadzie w połowie zdrowy - od kabiny pilota do tyłu nic mu nie jest , podobnie górne skrzydło , dolne skrzydło ma nieduża dziurę między dwoma żebrami , natomiast cała reszta kadłuba nadaje się do spalenia. Dobrze , że chociaż karabinek ocalał Reasumując: Model rozbił się z winy pakietu odbiornika , wskazuje na to fakt iż po kraksie nie działało w modelu zupełnie nic podobnie opóźnione reakcje na stery które wskazują na rozładowany pakiet co jest dziwne bo go przecież ładowałem. W domu testowałem sprzęt na innym pakiecie i jest wszystko cacy. Zasięg i działanie serw bez zarzutu. Model jak najbardziej nadaje się do odbudowy. Wystarczy wyciąć całą przednią sekcje kadłuba , pomalować i znów można latać. Chciałem podziękować za miłe słowa uczestnikom pikniku...Trochę mnie to podniosło na duchu choć po cichu liczyłem na nagrodę , która była losowana spośród wszystkich pilotów... Niestety los nie był dla mnie łaskawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
throd Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 A co to za model? Wyczytalem dwa platy, karabin, jakis mysliwiec z I WS?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Oto link do posta...a tam zdjęcia za czasów świetności http://pfmrc.pl/viewtopic.php?t=640 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.