Gość horn3t Opublikowano 11 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Przy lotnisku w Nowym Targu rozbił się szybowiec typu "Puchacz". Obu pasażerów - instruktor i jego kursant - mimo reanimacji zginęło. http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9926204,Szybowiec_rozbil_sie_przy_lotnisku_w_Nowym_Targu.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 11 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Każdy po wypadku z Płocka pewnie myslał- jak dobrze, że nas to nie dotyczy. No i stało się... Paskudnie to wyglądało. Trafili centralnie w przeciwstok- betonową skarpę przy progu wodnym. Nie mieli 150m wysokości. Z tego co wiem to jakieś 60-80 bo odlecieli zaledwie 300m od końca pasa. Wieje silny wiatr. Po wyczepieniu zdołali tylko ustawić się bokiem do wiatru po czym zwalili się w korkociąg. Wieczny odpoczynek racz im dać Panie :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kminek Opublikowano 11 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 http://www.tvn24.pl/-1,1710154,0,1,rozbil-sie-szybowiec-pilot-i-instruktor-nie-zyja,wiadomosc.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 11 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 przykra sprawa, tym bardziej że zginął tak młody człowiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Mam tylko jedno pytanie, prosze tego nie odbierać jako jakieś szukanie dziury, czy że ja jestem jakimś specjalistą. Dlaczego za tym zdjęciu szybowiec ma wypuszczone hamulce? Wielka szoda pilota i przyszłego pilota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Dlaczego za tym zdjęciu szybowiec ma wypuszczone hamulce? Bo kabina została doszczętnie zmiażdżona od siły uderzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi