Nebeb Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Kolego kamil_rc : Jak sprawował się napęd steru kierunku tzn. chodzi mi o ten wynalazek (chowana dźwignia w sterze) ... czy go jakoś modyfikowałeś ? Co sądzicie o takim wyposażeniu: Serwa na lotki i kierunek: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__10346__Corona_939MG_Digital_Metal_Gear_Servo_2_7kg_12_5g_0_13sec_.html Serwo na wysokość: Właśnie nie wiem jakie, czy takie jak na lotki i kierunek wystarczy czy jakieś mocniejsze ? Pakiet: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__11944__Turnigy_nano_tech_2200mah_3S_35_70C_Lipo_Pack.html I teraz najważniejsze, czyli serduszko (czytaj: silnik) , jaki proponujecie ? Najlepiej taki silniczek na którym bym mógł szybko i efektownie (najlepiej pionowo) wspiąć się na daną wysokość ... Co proponujecie z oferty HK ? Regulator dobiorę do silnika ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel_Kaszëbë Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Serwa na lotki i kierunek:serwo 2.5 kg "ciągu", będziesz wieszał pod płatem kilogram cukru?? Spokojnie w tym modelu wystarczą słabsze (czytaj nie słabsze jakościowo, ale z mniejszą siła)Serwo na wysokość:takie samo z powodzeniem wystarczy, to nie model 3DPakiet:szkoda kasy, ja ostatnio zakupiłem PAKIET i u mnie w foxie 1800 z silnikiem Turnigy C3530 - 1400 rpm/V daje radę bez problemu, a jest o połowę tańszy. I teraz najważniejsze, czyli serduszko (czytaj: silnik) , jaki proponujecie ?właśnie Turnigy C3530 - 1400 rpm/V - rwie mojego foxa pionowo do góry na śmigle 9*6, z powodzeniem poradzi sobie z tym modelem. nigdy nie użyłem full gazu, a i tak w 50% gazu domixowałem wysokość bo rwał do góry dziobem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nebeb Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Więc ile gram serwa bedą najlepsze i czy z metalowymi trybami ? Aaa czy silnik nie ma za dużych rpm/V ?? ja myślałem bardziej o ok. 1000- 1250 rpm/V ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel_Kaszëbë Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 ja myślałem bardziej o ok. 1000- 1250 rpm/VRównież spokojnie wystarczy.Więc ile gram serwa bedą najlepsze i czy z metalowymi trybami ?dobre 9g serwa wystarczą, możesz pokusić się o MG (metal gear) - to właśnie z metalowymi trybami, są trwalsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nebeb Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 tzn. wie Pan mi bardziej chodzi o to który silnik będzie lepszy. Czy lepiej będzie jak silnik będzie miał więcej obr/V czy lepiej jak mniej ? I jeszcze jedno, czy w modelu miejsce n takie serwa 12,5g ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel_Kaszëbë Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 tzn. wie Pan:-) na forum sobie nie "Panujemy"mi bardziej chodzi o to który silnik będzie lepszymodel wyjdzie Ci ok 1600 - 1700 g gotowy do lotu. Żeby spokojnie latać powinieneś szukać silnika z "ciągiem" ok 1 - 1.2 kg. Np. TAKI albo TAKI. Spokojnie wystarczą do tego modelu. I jeszcze jedno, czy w modelu miejsce n takie serwa 12,5g ? Jeżeli miejsce jest przewidziane na 9g, to możesz spokojnie powiększyć (to jest elapor, więc z tym nie ma problemu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nebeb Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 mam jeszcze jedno pytanie ... Ile waży twój fox oraz jak ciąg uzyskuje silnik. Ostatnie pytanie jakie wznoszenie uzyskujesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbygo5 Opublikowano 11 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Witam. Kupiłem foxa 2300 lecz troszke inna wersje bo z fabrycznymi kalpami. Mam problem z montażem silnika, ponieważ nie pasują otwory wręgi do otworów silnika. Ktoś pomoże co z tym zrobić??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi