kamil051 Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Witam kupiłem regulator 60A chcę go teraz zaprogramować tylko czy jak teraz zaprogramuje mu baterie LiPo 3S czy póżniej będę mógł zmienić na 4S????Czy programowanie odbywa się przy każdym uruchomieniu????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gmeracz Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Nie. Parametry pracy ustalasz raz, bo regler po włączeniu wykrywa napięcie pakietu i odpowiednio dostosowuje progi działania funkcji odcięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 13 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Regulator programujesz raz. Ale jak zaprogramujesz go na pakiet 3S to nie możesz podłączyć 4S, musisz go sprogramować na regulator 4S. Wielkość pakietu czy to jest 1800mAh czy 3000mAh nie ma znaczenia. Poza tym powiedz co to za regulator Jeti, Turnigy, HK... Np. Regulator Turnigy Marines sam rozpoznaje ilość cel w pakiecie a turnigy plush już nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil051 Opublikowano 18 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 witam jest to taki regulator firma nieznana kupiłem go z Chin. co ma Pan na myśli mówiąc "musisz go sprogramować"????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 18 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Zaprogramować, czyli: włączyć lub wyłączyć hamulec ustawić rodzaj pakietu NiMH czy Li-po ustawić odcięcie napięcia zasilania silnika ustawić start silnika mięki czy twardy ustawić triming silnika na pewno coś pominąłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Jest bardzo podobny do tego Tutaj masz instrukcję programowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil051 Opublikowano 19 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Witam będę go programował na 3S a wszystkie ustawienia oprócz ilość cel lipo jest już ustawiona domyślnie przez producenta , tak mam w instrukcji.A jak najlepiej ustawić odcięcie napięcia zasilania silnika???I jak ma być ustawione to: Pulse width Modulation (PWM) -for low RPMand low pole cound motors -for most out runner motors Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Tutaj masz to samo po polsku, z zaznaczeniem moich ustawień w CopterX 450. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi