hubert_tata Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Czasami emocje biorą górę nad zdrowym rozsądkiem. Fajnie latający modelik SE5a (zbudowany już troszkę dawniej ) latał sobie od święta i do dzisiaj nie miał ani jednego draśnięcia. Jednak ostatnio wpadły mi w oko szprychowe kółka (pozazdrościłem Heyoanowi). Po ich zakupie od kolegi z forum, strasznie chciałem się pochwalić ich wyglądem w locie. Poleciałem wczoraj - wszystko szło dobrze, kółka się sprawdziły, tylko było za ciemno na ładne zdjęcia (wszystkie wyszły beznadziejnie - nie było widać szprych). Podniecony do granic rozsądku poleciałem i dzisiaj, mimo wiatru i niedostatecznego "wlatania" w model. Dzisiaj mimo dosyć silnego bocznego wiatru próbowałem wylądować w ogródku sąsiada: No i wszyskie 3 lądowania okazały się nietrafione. Film z dzisiejszych nieudanych lądowań: www.szabatowski.livenet.pl/hubert/hubert/kraksase5a.wmv około 2MB Kółko już naprawione, ale w poszyciu górnego płata są dwie dziurki i bez cięcia i malowania się nie obejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 a czemu panie pilot nie poderwałeś modelu na drugi krąg ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogi23 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Oj, z tym lądowaniem to i u mnie coś dziwnego się dzieje. Wczoraj przechytrzyłem i również miałem kraksę przy lądowaniu. Bardzo podobne zdarzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Hubert pomyliłeś działy gdzie ta kraksa to nie jest nawet małe ,,bum" chciałbym mieć tylko takie kraksy Kółka bardzo ładne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Teraz wygląda o niebo lepiej ,ale lądowanie przy tak wąskim pasie (wiem jak to wygląda u Huberta) to i tak niezłe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 a czemu panie pilot nie poderwałeś modelu na drugi krąg ?? Podrywałem wielokrotnie, ale co tu pokazywać, film byłby dłuugi i nudny jak flaki z olejem. Robiąc filmik video do działu Kraksa skupiłem się tylko na upadkach Na tym pasie między altanką a przyczepą kempingową z jednej, oraz polem kartofli lub zboża i palikami pomidorów lądowałem różnymi modelami (na oko statystycznie 50/50 udanych lądowań). Były to najróżniejsze modele, od niecałych 80cm Caro (coś około 250g) do 150cm Madmana (pewnie z 3kg), spalinami i elektrykami, nie wyłączając EDF. Różnie to wychodziło, ale sąsiad nadal ma tą przyczepkę i się nie wyprowadza PS Chyba nigdy tak mi się nie trzęsły kolana, jak wtedy, gdy oblatywałem Tomkowego Madmana na silnik elektryczny, (napęd był mój, a Madman jeszcze nowiutki jak niewiem co) www.szabatowski.livenet.pl/hubert/hubert/oblotelmadmana.wmv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Powiem wam ,że jeśli on trząsł portkami to i tak lądowanie było idealne. Później bywało już rożnie. :devil: Ale to nie z winy pilota ,a snapów. :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Jakby co to znalalem bardzo fajne miejsce do latania na przedmiesciach Lublina, od strony swidnika - full wypas ,duze pole, 2 pasy startowe i na dodatek pieknie wybrukowane, jakby potrzebowal Pan informacji to PM me Chialoby sie miec takie pole za domem, ja niestety tylko deprony moge w ogrodzie tluc :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.