Gego2004 Opublikowano 21 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Witam. Postanowiłem poprosić kolegów modelarzy o pomoc. Parę dni temu kupiłem silnik modelarski Emax GT2826/06 w sklepie modelarski za pomocą internetu. Zapakowany w pudełko, silnik w piance z całym osprzętem. Silniki serii gt2826 mają taką samą masę i wymiary. Na obudowie mojego silnika widnieją jedynie cyfry 2826. Czy jest możliwość sprawdzenia jaki to silniczek. Pudełko jest od silnika GT 2826/06 ale czy silnik jest taki jak trzeba. Z tej serii tylko GT2826/06 zasilane mogą być 5Sa ja właśnie chcę tak zrobić. Dodam jeszcze że pytanie moje i podejrzenia narodziły się po tym jak sprzedawca stwierdził przed wysyłką, że silnik w pudełku jest inny niż napisy na pudełku i że zamienią mi na ten właściwy. Tylko czy taki do mnie trafił- ten właściwy. Czy można rozpoznać jaki silniczek do mnie trafił. Postaram się zamieścić zdjęcie silniczka Proszę o poradę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 internet pokazuje że GT ma napisane http://www.google.pl/search?q=Emax+GT2826/06&hl=pl&client=opera&hs=x7J&rls=pl&channel=suggest&prmd=ivns&source=lnms&tbm=isch&ei=Dq4pToO6KYyPswbXzsDjCw&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&ved=0CAwQ_AUoAQ&biw=1366&bih=656 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gego2004 Opublikowano 22 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Mój silnik wygląda tak samo jak ten nad napisem Emax obok człowieka który robi zdjęcie.Cały czarny ze złotymi napisami. Oprócz serii 2826 nic więcej nie jest napisane jeśli chodzi o oznaczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Przykładowo są dwie wersje Emax'ów 2805. 1600 kv i 2800~ kv ,jedynie można sprawdzić osobiście podłaczając i sprawdzając... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gego2004 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Tak też zrobię. Podłączę i niech kręci lub nie kręci. Dziękuję za zainteresowanie i pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi