Tytan Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Witam.Mam problem z tymi serwami.Założyłem je do Falkona L.Kwarcińskiego na V-kę i po dosłownie ok 8 lotach zauważyłem luzy na wale promieniowy i kątowy serwa,przez to mam problemy ze złym neutrum. Miał ktoś podobne problemy?.Co sądzicie o jakości tych serw?.Czy można to reklamować,serwa kupione dwa miesiące temu w rc4max. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan Opublikowano 23 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Znalezionych kilka wypowiedzi odnośnie tych serw: Napisano: 03/06/2010 Odradzam! Jest bardzo szybkie, ale ma zdecydowanie za duże luzy na wale: promieniowy i kątowy. Mam je w modelu akrobacyjnym z silnikiem 3cm, waga 980g do steru wysokości. Luzy, które były za duże już w nowym serwie, po około 30 lotach mocno się zwiększyły. Zamierzam wkrótce zastąpić to serwo innym. 1 z 5 Gwiazdek! Napisano: 31/07/2009 Serwo ma spory luz na osi orczyka opiera sie bezpośrednio na obudowie szybko się wyrabia obudowa dosłownie kilka lotów brak łożyska albo przynajmniej pierścienia z teflonu zamiast łożyska klasyfikuje je bardzo nisko w mojej ocenie 1 z 5 Gwiazdek! Napisano: 08/11/2008 Serwo ma niestety spory luz na zębatkach od nowości, natomiast jego prędkość zadowala. od Grzegorz Walewski Data Dodania: wtorek, 06 październik 2009 Brak łożyska sprawia, że są duże luzy. Cena kusząca, ale luzy są nie do przyjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 24 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Serwa serii 81 mg i 82 mg już maja to do siebie że niestety maja spory luz na zębatkach metalowych .Tą przypadłośc zauważyłem w wielu serwach z zebami metalowymi. W moim Falconie na stery zastosowałem serwa zwykłe tzn z zebami z tworzywa natomiast z metalami mam na lotkach bo zwykłe nie wytrzymują lądowań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi