imodi Opublikowano 24 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Witam. Od jakiegoś czasu próbuję skompletować elektronikę do modelu latającego lub kompletny model. Wystawiam posty w dziale giełda. Niestety pewne rzeczy mnie irytują... co chwila dostaje oferty od sprzedawców ale coś jest z nimi nie tak.. używane rzeczy próbują mi sprzedać w cenie równej jak nowe w sklepach. Oczywiście zaznaczam, że szukam tanich ofert. Jakby było mnie stać to bym kupił w sklepie nowe na gwarancji... Ale jak się ogląda każdą złotówkę 5 razy przed wydaniem to oczekuje się uczciwych ofert. Jak to jest z tymi ludźmi... mi już ręce opadają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 24 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Każdy ma prawo wycenić przedmiot, który sprzedaje wg własnego uznania. A to czy cena jest dobra zweryfikuje rynek. Jeżeli ktoś coś przecenia to po prostu tego nie sprzeda ale żeby od razu twierdzić, że oferta jest nieuczciwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locke Opublikowano 24 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 imodi, na którejś swojej aukcji napisałeś że wzamian za wyposażenie możesz coś wyciąć na termoploterze Jak już masz dostęp do takiego urządzenia i masz możliwość wycinania czego tylko chcesz, to tnij np. ESY na które teraz zapotrzebowanie jest nie małe Dobra jakość cięcia, konkurencyjne ceny i na pewno dużo ludzi się skusi. A i kasy troche na tym zarobisz. Jak nie ESY to ogólnie wszystko to co się na takim czymś tnie, skrzydła itp. Styropian tani, a takie skrzydełko można sprzedać za 5 x tyle co koszt samego materiału. Więc na Twoim miejscu, nie wyżalałbym się na forum, tylko zabrał się ostro do roboty... A robota = kasa = możliwość zakupu nowych części Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 24 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 A robota = kasa = możliwość zakupu nowych częściAMEN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 24 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Jak to jest z tymi ludźmi... mi już ręce opadają. No pewnie! A człowiek chciałby tylko kupić dobre i sprawne za 1/2 wartości lub mniej... A tu taki wyzysk... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi