Marekk Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Czy może ktoś miał już taki problem że po podłączeniu tej ładowarki do akumulatora samochodowego i około 2 godzin ładowania pakiet sie niemiłosiernie nadął i jest już do wywalenia pomocy!! oto link do tej ładowarki http://modele.sklep.pl/product_info.php?cPath=33&products_id=1517 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 To nie problem z ladowarka lecz z pakietem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marekk Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Nie sądzę żeby to mogła być wina pakietu bo dwa w ten sposób zniszczyłem a obydwa były nowe. Więc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 wszystko ok ale czy zmierzyłeś napięcie pakietu po naładowaniu ? podaj jakiego producenta pakiet pojemność i jakim prądem ładowałeś. Czy pakiety były uzywane czy to pierwsze ich ładowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yahoon Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 2 nowe pakiety przez jedną ładowarkę za 50zł :? nie dobrze. Nie wykluczone, że chińczyki źle ustawiły napięcie ładowania. Też mam taką ładowarkę tyle że z inną naklejką. Moja wyrównuje do 4,21V na cele. Przy tanim sprzęcie nie wiesz czy dobrze trafisz. Mnie się udało, Tobie widać nie. Twoja może ładować różnymi napięciami, albo zbyt dużym napięciem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marekk Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 To ja może podam linki do tych pakietów: http://modele.sklep.pl/product_info.php?cPath=34_195_194&products_id=2041 http://modele.sklep.pl/product_info.php?cPath=34_195_194&products_id=2042 Atylla, nie mierzyłem napięcia po naładowaniu, byłem wściekły że ponad 150 złotych przepadło, a prąd ładowania dobierany jest "automatycznie" jak napisali w opisie. Pakiety ładowałem nie pierwszy raz tylko trzeci; dwa razy ładowałem z akumulatora od takiej chińskiej zabawki 12V ale miał tylko 800 mAh więc chyba nie ładował do końca bo pakiety wytrzymywały bardzo krótko. Pakiety nadęły się po pierwszym ładowaniu akku samochodowym. Aha, skoro te pakiety nie mają efektu pamięci to nie może być tak że je uformowałem pierwszym ładowaniem, a potem "przeładowałem"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marekk Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Wiecie co to może być? Nie chce tego szmelcu reklamować(chodzi mi o reklamacje) bo koszty przesyłki są za duże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Ciężko coś odpowiedziec konkretnie minimum informacji to chociaż napięcie pakietu po naładowaniu , hmm w sumie to jeśli pakiety nie mają fizycznych uszkodzeń to wyślij je do sklepu przecież to tylko kilkanaście złotych, ładowarka ma maksymalny prąd ładowania 0,8A więc raczej nie przeciążyłes pakietu przy ładowaniu. Jeśli mogę coś pomóc to można spróbować uratować te pakiety według sposobu Petera spróbowałem tak ze swoim spuchniętym pakietem i wyniki są obiecujące opuchlizna zeszła i pakiet wygląda jak nowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Pakiety nadęły się po pierwszym ładowaniu akku samochodowym Czyli to nie wina ladowarki e-sky tylko twoja skoro tak sie z pakietami obchodzisz. Ciesz ze ci sie w rekach nie zapalily. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marekk Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Pakiety nadęły się po pierwszym ładowaniu akku samochodowym Czyli to nie wina ladowarki e-sky tylko twoja skoro tak sie z pakietami obchodzisz. Ciesz ze ci sie w rekach nie zapalily. :shock: Spoko ładowałem aku samochodowym ale pośrednikiem była ładowarka Mogę prosić o link do tego artykułu o regeneracji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 tu masz posty o tym dziwnym sposobie http://pfmrc.pl/viewtopic.php?t=2816 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.