Skocz do zawartości

Jaki akumulator do Cessna 480 i gdzie go zakupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ja latam cessną 480 na pakietach 2200mAh Zippy Flightmax (czy jakoś podobnie :P ), mimo że są stare i lekko spuchnięte (służyły mi do lotów T-rexem 450) nadal cessna na nich polata z 15 minut conajmniej.

Opublikowano

pakiety mam od roku ale kupione były już jako używane razem z helikiem, więc je dobijam teraz w samolocie... ja przelatałem każdy z nich jakieś 40 razy,przez poprzedniego użytkownika dużo więcej...więc generalnie są już "w podeszłym" wieku ;)

Opublikowano

Ja w swojej Cessnie zmieniłem silnik na Turnigy troszkę mniejszy od tego (27X32mm 19A) http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__5690__Turnigy_2217_16turn_1050kv_23A_Outrunner.html. Śmigło GWS 9X5 i zastosowałem pakiet Zippy 3s 11,1V 1300mah 20C. Model na tym zestawie ma bardzo dużo mocy i czas lotu wynosi około 25 min z szybowaniem. Oryginalny silnik i śmigło to totalna pomyłka ponieważ silnik pobiera około 17A i jest krótki czas lotu a na moim silniku turnigy i śmigle GWS napęd pobiera 9-10A. Ja polecam pakiety Turnigy i Zippy

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja w swojej Cessnie zmieniłem silnik na Turnigy troszkę mniejszy od tego (27X32mm 19A) http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__5690__Turnigy_2217_16turn_1050kv_23A_Outrunner.html. Śmigło GWS 9X5 i zastosowałem pakiet Zippy 3s 11,1V 1300mah 20C. Model na tym zestawie ma bardzo dużo mocy i czas lotu wynosi około 25 min z szybowaniem. Oryginalny silnik i śmigło to totalna pomyłka ponieważ silnik pobiera około 17A i jest krótki czas lotu a na moim silniku turnigy i śmigle GWS napęd pobiera 9-10A. Ja polecam pakiety Turnigy i Zippy

Zgadzam się z kolegą. Też posiadam Cessne 480 i po roku uzytkowania moge śmiało powiedzieć że oryginalne śmigło to porażka i najlepiej hula wlasnie GWS 9x5 :)

Rzeczywiscie, oryginalny silnik ma spory naddatek mocy. Ja osobiscie wykorzstałem to w ten sposób, że skrzydło zostało "wyprostowane" przez co Cessna stala sie troche "trenerkowata" i można śmiało wykonywać teraz podstawowe figury akrobatyczne.

Również posiadam pakiet firmy "Zippy" - 3s 11,1 V 2200 Mah. Jestem niesamowicie zadowolony z pakietów Zippy. Zwróć jednak uwagę że standardowo Cessna 480 ma mały koszyczek na pakiet więc jeśli chcesz wrzucic cos wiekszego (wiecej niz 1500 mah) to musisz troche ztuningowac model :-)

Powodzenia !

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.