Marcin_Zyla Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Witam Trafiła do mnie minimoa, trochę nielot. Konkretnie do utrzymania w locie poziomym wymaga gazu na połowę, bardzoooo powoli się wznosi etc. Pakiety 3S, 30C regulator HK jak fabryka dała. W porównaniu do Juniora na 3C to padaczka totalna. Jaki silnik dobrać zamiast fabrycznego? I czy rzeczywiście bez noszenia toto tak spada czy coś pokręcone? W locie poziomym opada sobie statecznie, więc wyważone, tylko "zasuwa" do ziemi jak głupie i nie wznosi się za bardzo. Śladów kraszów czy ingerencji brak. MZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Napęd Minimoa - jaki dobraćJaka/która Minimoa? PS Żeby było jasne, ja tylko w kwestii formalnej - o żadnych Minimoach nic nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_Zyla Opublikowano 25 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Masz rację, hobbyking 2m MZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Pierwsza przymiarka to silnik o kv około 1k, moc rzędu 300-350W, śmigło w okolicach 11x6 - 12x6. To dla zasilania 3s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 A jaka średnica ma być tego silnika do Minimoy 28/35/40 ??? Też będe wymieniał, chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi