Pawel_W Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 W tej chwili wygląda to tak: wycięte miejsce na serwa w płatach, orczyki w komplecie, mocowania skrzydeł i stateczników również gotowe. Faktycznie nie ma półek pod wyposażenie w kadłubie. Wbrew pozorom - sklejka jest bardziej wytrzymała niż laminat, opieram to na doświadczeniach w lataniu kilkoma laminatami (Tibo między innymi) i kilkoma fornirowcami. Po lądowaniach laminatami miałem powgniatane natarcie, pierwszy mój Modellot lata do tej pory i nic mu nie jest Ile aktualnie kosztuje Starling? Pytam, bo nie wiem. Za 2m Fregatę przed podwyżką cen płaciłem 360zł. Starlinga widziałem gdzieś o ile dobrze pamiętam za 799. Mamy tu już ok. 400zł różnicy, ale tak jak pisałem - nie jestem pewien jaka jest aktualnie cena modeli od pana Kwarcińskiego. Za to spokojnie można już kupić wyposażenie i to niezłej klasy. No i powiem tak - dla mnie, jako człowieka który zarabia sporo poniżej średniej krajowej, nawet te 200zł to wcale nie tak mało... No ale cóż - ilu ludzi, tyle opinii Ja na początek zdecydowanie polecam Modellot, opierając to na moich 13 latach doświadczenia z RC Przedstawiliśmy swoje za i przeciw, decyzja należy już do autora wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkos Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Jasne, nie będziemy się rozwodzili na wyższością Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy Latanie ma być przyjemnością i latamy tym na co nas stać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Jeszcze napotkałem na taki model -> http://www.modelmaking.pl/ires/oferta/1/5/695/ nada się dla mnie ?? Pytam tak z ciekawości. Na razie najbardziej zdecydowany jestem za Pandą lub Mewą. Dziękuje za każdy stracony czas w tym temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Jeszcze napotkałem na taki model -> http://www.modelmaking.pl/ires/oferta/1/5/695/ nada się dla mnie ?? Pytam tak z ciekawości. Pewnie, że się nada ale dla Ciebie a na zbocze raczej słabo :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Jeszcze modellot ma w swojej ofercie szybowiec Smyk 1.1m. Nada się na zbocze ?? Kusi mnie trochę cena. Serwa 9g do niego mogą być ?? A jak nie to do Pandy/Mewy jakie serwa i aku zastosować ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 W Pandzie mojej latają HXT900. W Mewie która się właśnie składa będą HXT900. Aku takie żeby się wyważył, modele mają dość krótkie nosy. Ja w Pandzie mam 4,8v 2500mAh NiMH. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F3FMaster Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Jaki model byś nie kupił to polatasz nim na zboczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Masz rację - modele zazwyczaj wypuszcza się z górki w dół... Tak po prostu łatwiej. Czasami dłużej lecą ale nie jest to regułą....Odwrotnie - też można. Czyli kupić można wszystko i wszystko się nada... - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 ...tak generalnie wszystko się nada na zbocze czasami tylko jednorazowo :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 W związku z tym że modellot dość znacznie zwiększył cenę za swoje szybowce to jestem zmuszony kupić coś z blejzyka. Trochę zajęło mi się zastanawianie co kupić ale w końcu nie jest to model na raz ( chodź w moim przypadku wcale nie powiedziane żeby tak nie było :mrgreen: ) A więc jestem "zmuszony" kupić Pirata albo Umi czy lepiej kupić materiały i zbudować guppi'ego ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Na zbocze zdecydowanie Blejzyk ze względu na wytrzymalszą konstrukcję płata (styro + fornir), zdecydowanie z lotkami i najlepiej (ale to już moja opinia) z klasycznym usterzeniem i sterem kierunku. Weź pod uwagę fakt, że kadłuby Blejzyka bo latania na zbocu będziesz musiał podklejać i wzmacniać - są super lekkie, ale niestety dość delikatne. Przemyśl jednak zakup Modellotu - w Blejzyku czeka Cię lakierowanie i szlifowanie płata, robienie wzmocnień pod mocowanie płatów, robienie wszelkich zawiasów powierzchni sterowych. Modellot jest droższy, ale masz to już z głowy bo jest to zrobione. Zostaje Ci (w półtorametrówkach) sklejenie płata, zrobienie mocowania płata i montaż wyposażenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Wiem że modellot lepszy ale niestety każdy szybowiec przekracza moje możliwości finansowe. Sprint 340zł a Mewa/Panda 380 zł. Więc droższe o ponad sto złotych, a za to mam już serwa i aku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zagadaj z kolegami z Poznania masz tam paru którzy latają f3J a w piwnicach leży im nie jedna zboczówka Karol.L Andrzej.B moze zrobisz dobry zakup za dobrą kase ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F3FMaster Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Kamyczek dobrze gada ja też kupiłem używanego laminata i jestem bardzo zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi