Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pragnę przedstawić moją Wilgę konstrukcji Marka http://www.napolskimniebie.pl/ , proszę o wyrozumiałość ponieważ jest to mój pierwszy model wykonany z pianki i do ideału dużo mu brakuje zwłaszcza malowanie farbą w sprayu :oops:

wyposażenie:

serwa - 6x Tower Pro SG91

silnik - EMAX GF 2210/30 + śmigło 10x5

pakiet 3s 2200 mAh

regulator 20A + dodatkowy BEC

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Model wstępnie oblatany, niestety po wy-trymowaniu mam wrażenie że leci lekko bokiem :( to znaczy że jak leci na wprost to ogon nie jest w osi lotu tylko lekko przesunięty, dlaczego ? .

Kolejna moja wątpliwość to czy śmigło nie jest zbyt nisko osadzone ponieważ odstęp między podłożem a śmigłem gdy model stoi jest około 1,5 - 2 cm i boję się że przy próbie startu z ziemi lub lądowania zawadzi śmigłem.

PS. Bardzo dziękuje Markowi za wszystkie maile z poradami i miłą i fachową obsługę

Pozdrawiam

Tomek

Opublikowano

przy malowaniach kolejnych uzywaj tasme maskujaca,dzieki temu zachowasz proste linie.A co do ogona to zobacz jak wkleiłes silnik z wrega czy jest rowno i czy ma te wymagane 2-3 stopnie od kata prostego do dolu.

Opublikowano

Przy malowaniu model był obklejony, ale niestety styropian jest tak porowaty że miejscami farba została położona nie równo i pozaciekała :(

Co do skłonu silnika to może Marek Rokowski (producent modelu) się wypowie bo mam wrażenie że wręga jest już wyprofilowana pod odpowiednim kątem.

Opublikowano

no fajny model powstaje;)

choc on nie jest ze styropiany tylko EPP ") a to znacząca różnica;)

co do skłonu i wykłonu - postudiuj instrukcję- tam jest wszystko opisane z tego co pamietam ;)

powodzenia

Opublikowano

O! Widzę że kolega będzie miał podobny modelik do mojego, nad którego to dokładnym opisem budowy właśnie siedzę. Co prawda ja Wilgę otrzymałem od Pana Mirka z abcrc.pl do testów i kadłub jest nieco inny, jednak schemat malowania podobny.

Opublikowano

Przeglądam instrukcje i nic nie widzę na temat skłonu wykłonu silnika :(

Brak fachowości się przejawił mówiąc na EPP styropian :oops:

Malowanie wzorowałem na tym zdjęciu

Dołączona grafika

Jak skończysz swoją to zrób zdjęcie jestem ciekaw jak ci wyszła :wink:

• 2 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.