chrisk8 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Witam. W sobote latealem swoim jakiem 54sp. W pewnej chwili silnik zamarl i musialem ladowac awaryjnie co skutkowalo niewielkimi stratami w podwoziu. Po powrocie do domu i rozebraniu silnika w celu zlokalizowania awari okazało sie ze wal korbowodu pekl. I tu mam problem poniewaz nigdzie w polsce nie moge znalezc czesi do tego silnika. Znalazłem jedynie w ef3m.pl wal z korbowodem do silnika da30 i zastanawiam sie czy moze bedzie pasował do mojego Jc. Da ma 30ccm a moj 28ccm. Prosze o rade. Moze pojechac do warszawy(aktualnie przebywam w deblinie) i porownac? Z gory dzieki za odp czy ten z DA 30 sie nada do 28ccm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zapytaj tu http://www.modelmotor.pl/rcgf-26-2-wal-korbowy.html Mysle ze te silniki to się tylk róznią nazwa. Prosciej zpaytac, ew pomierzyc i przesłac info czego szukasz niz jechac kawał drogi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 niestety zaden wal nie pasuje wiec wyskrobalem wszystkie oszczednosci i zakupilem dle 30 w ef3m. szkoda ze silniczek sie zepsul bo bardzo dobrze mi sluzyl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olekb-r Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Mi również pękł wał silnika JC 28 - myślę że przyczyną było wadliwe przednie łożysko w którym wał przesuwał się ze sporym luzem - w miejscu styku łożyska z wałem wał był aż wyślizgany i się wyraźnie błyszczał . Wał ten zamówiłem u Pana Kowalskiego w sklepie ef3m w Warszawie - sprowadził mi ten wał z Anglii wraz z uszczelkami i kosztawało mnie to 190 zł - slnik złożyłem ale jeszcze na razie nie odpalałem . Łożyska też kupiłem nowe muszą być dobrej firmy koszt 25 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 29 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Mi wal pekl tuż przy przeciw wadze. Byłem w f3m ale nie bylo mozliwosc sciagniecia walu.Kiedy Pan sprowadzał ten wał do Jc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olekb-r Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Mi pękł w tym samym miejscu . Wał otrzymałem na początku września - pasował idealnie- silnika jeszcze nie uruchamiałem bo latam DLE 30- wał był z korbowodem i przy okazji wymiany zniknęły luzy na korbowodzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi