Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gratuluję...! Przepiękne fotki o dziwo pogoda ...klimat przy ognisku . Podaj bliżej namiary jak dojechać . Wybieram się właśnie na jakieś loty myślałem o legendarnych Mechelinkach ale Twoje tereny również ciekawe. Serdecznie pozdrawiam Janek

Opublikowano

Noooooo latanie było wypas po pachy :) Bez końca szło latać od godz 12.00 aż do wieczora. Cały czas dobrze dmuchało a i termika była jak należy. Kurde żeby chociaż raz w miesiacu były takie warunki żeby się wylatać do bólu. Tego Wam i sobie życzę :)

Pozdro

Opublikowano

Latamy w Czechach w miejscowości Odry ale zbocze jest tylko na południowy wiatr

myslę że jednak bardziej uniwersalne zbocze to Ochodzita w Koniakowie latasz na wszystkie kierunki oprócz wschodu.Ewentualnie pozostaje Słowacja z Donavaly

Opublikowano

Na Słowacji w Martinie i w Donavaly ,o którym wspominasz byłem zimą na nartach. Jak byłes tam lataleś napisz coś-podpowiedz co i jak. Latałeś na zboczach komplexu narciarskiego ?

Opublikowano

Jeśli chodzi o Donovaly to lata się na wzgórzu, które jest jest obok stacji kolejki i trzeba tam przejść na nogach jakieś 800m. Kierunki do latania to północ i południe.

Tak było w zeszłym roku:

Pozdrawiam

Opublikowano

DZIĘKI ZA SUPER MATERIAŁ...widoki-muza ze STONSAMI-POEZJA..! Dobrze, że widziałem co i jak bo nie mam pokrowca-torby by wtachać klamoty na zbocze. Ale mam futerał od snowboardu...jutro adaptacja. Pozdrawiam Janek.

Opublikowano

Janek ja często jeżdże do Martina na narty wiem że tam rozgrywają zawody F3F ale jeszcze tam nie latałem ale patrząc od szczytu warunki są niezłe nawet w prawo w kierunku na snowpark.21.08 jadę tam na Puchar świata F1E to podjadę na Martinske Hole i jesli mi starczy czasu to polatam

Opublikowano

MARTINA-miejscowośc znam doskonale z nart- i knajp-po nartach...dawaliśmy tak czadu ,że kolega wracając na kwatere / ok 5 km/ zgubił but - alpinusa- lądujac nad ranem. But na drugi dzień znalazłem- jakiś PEPIK powiesił go na trzepaku-znów była okazja. To były czasy gdzie alkohole były za śmieszne pieniądze...Zazdroszczę tym co mają tam blisko bo latem warunki i widoki są wspaniałe. Pozdrawiam Janek.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
DjTommi, Witaj kolego ! piszesz ,że w Donowaly lata się na wzgórzu obok kolejki i należy tam na nią wejść jakieś 800 m do góry ale ogladając Twój filmik - początek wyprawy to jazda kolejką gondolową a potem po przełęczy docieracie na miejsce-czy tak. Napisz cosik więcej bom spakowany-wyruszam w czwartek .. pogoda super. A gdzie przekraczasz granicę chyba w Hyżnem. Pozdrowienia Janek
Opublikowano

Najpierw jedziesz kolejką w górę. Poza sezonem chodzi ona o pełnych godzinach przez 15 minut chyba. Potem, ze stacji idzie się w lewo jakieś 800m i dochodzi do szczytu :)

Opublikowano

Jest tak jak Marcin napisał. Ja chyba źle to wtedy ująłem. Ja wybieram się tam w piątek polatać z czeską ekipom więc jak coś to sie spotkamy.

Pozdro

• 1 miesiąc temu...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.