modelpiotrek Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Trochę fotek z dzisiejszego latania na zboczu Odry wraz z kolegami z Czech wiało zacnie i do tego było termicznie Odry 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Gratuluję...! Przepiękne fotki o dziwo pogoda ...klimat przy ognisku . Podaj bliżej namiary jak dojechać . Wybieram się właśnie na jakieś loty myślałem o legendarnych Mechelinkach ale Twoje tereny również ciekawe. Serdecznie pozdrawiam Janek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DjTommi Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Noooooo latanie było wypas po pachy Bez końca szło latać od godz 12.00 aż do wieczora. Cały czas dobrze dmuchało a i termika była jak należy. Kurde żeby chociaż raz w miesiacu były takie warunki żeby się wylatać do bólu. Tego Wam i sobie życzę Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Latamy w Czechach w miejscowości Odry ale zbocze jest tylko na południowy wiatr myslę że jednak bardziej uniwersalne zbocze to Ochodzita w Koniakowie latasz na wszystkie kierunki oprócz wschodu.Ewentualnie pozostaje Słowacja z Donavaly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F3FMaster Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Miejsce do latania super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Ojj tak wyfuk tam jest niesamowity Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Na Słowacji w Martinie i w Donavaly ,o którym wspominasz byłem zimą na nartach. Jak byłes tam lataleś napisz coś-podpowiedz co i jak. Latałeś na zboczach komplexu narciarskiego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DjTommi Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Jeśli chodzi o Donovaly to lata się na wzgórzu, które jest jest obok stacji kolejki i trzeba tam przejść na nogach jakieś 800m. Kierunki do latania to północ i południe. Tak było w zeszłym roku: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 DZIĘKI ZA SUPER MATERIAŁ...widoki-muza ze STONSAMI-POEZJA..! Dobrze, że widziałem co i jak bo nie mam pokrowca-torby by wtachać klamoty na zbocze. Ale mam futerał od snowboardu...jutro adaptacja. Pozdrawiam Janek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Janek ja często jeżdże do Martina na narty wiem że tam rozgrywają zawody F3F ale jeszcze tam nie latałem ale patrząc od szczytu warunki są niezłe nawet w prawo w kierunku na snowpark.21.08 jadę tam na Puchar świata F1E to podjadę na Martinske Hole i jesli mi starczy czasu to polatam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 MARTINA-miejscowośc znam doskonale z nart- i knajp-po nartach...dawaliśmy tak czadu ,że kolega wracając na kwatere / ok 5 km/ zgubił but - alpinusa- lądujac nad ranem. But na drugi dzień znalazłem- jakiś PEPIK powiesił go na trzepaku-znów była okazja. To były czasy gdzie alkohole były za śmieszne pieniądze...Zazdroszczę tym co mają tam blisko bo latem warunki i widoki są wspaniałe. Pozdrawiam Janek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 No niestety kiedyś Słowacja była tania teraz jest juz gorzej po przejściu na euro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 DjTommi, Witaj kolego ! piszesz ,że w Donowaly lata się na wzgórzu obok kolejki i należy tam na nią wejść jakieś 800 m do góry ale ogladając Twój filmik - początek wyprawy to jazda kolejką gondolową a potem po przełęczy docieracie na miejsce-czy tak. Napisz cosik więcej bom spakowany-wyruszam w czwartek .. pogoda super. A gdzie przekraczasz granicę chyba w Hyżnem. Pozdrowienia Janek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Najpierw jedziesz kolejką w górę. Poza sezonem chodzi ona o pełnych godzinach przez 15 minut chyba. Potem, ze stacji idzie się w lewo jakieś 800m i dochodzi do szczytu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DjTommi Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Jest tak jak Marcin napisał. Ja chyba źle to wtedy ująłem. Ja wybieram się tam w piątek polatać z czeską ekipom więc jak coś to sie spotkamy. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 dzieki-juz wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 26 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Od kolegi ze Słowacji dowiedziałem się że w Martinie na Martinkach nie da rady latać.O ile miejsca jest sporo to ponoć problemy z wiatrem i wszyscy jeżdżą na Donavaly. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi