Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na laptopowe uważaj, bo może być 19V, drukarka ... zależy jaka ;) ale ogólnie do takiej taniej ładowarki nie potrzeba jakiejś elektrowni. o ile dobrze pamiętam z mojej to minimum 1A przy 12V

Opublikowano

Witam, pracę z modelem posuwają się do przodu ale mam pewne pytanie odnośnie oklejania go taśmą pakową, a mianowicie w jakich proporcjach rozcieńczyć klej polimerowy z wodą abym mógł o użyć jako podkład przed oklejaniem ?

Opublikowano

Witam, pracę z modelem posuwają się do przodu ale mam pewne pytanie odnośnie oklejania go taśmą pakową, a mianowicie w jakich proporcjach rozcieńczyć klej polimerowy z wodą abym mógł o użyć jako podkład przed oklejaniem ?

Taśma pakowa jest taśmą klejącą. Nie potrzeba jej przyklejać na inny typ kleju. Wystarczy ten na jej klejącej się stronie.

Rozcieńczonym klejem okleja się papierem, ale do tego używa się raczej klejów typu Wikol.

Polimerowy klej trzeba rozcieńczać spirytusem, a to raczej kłopotliwe, szczególnie dla nastolatka. :wink: Wodą kleju polimerowego nie rozcieńczysz. Równie dobrze mógłbyś próbować rozcieńczyć wodą gumę.

Opublikowano

Polimerowy można rozcieńczać denaturatem ^^

Denaturat to spirytus... :P

Widać brak doświadczenia w podstawowej chemii organicznej. Ale nie martw, za 2 lata zaczniesz nadrabiać braki. :devil:

Opublikowano

Taśma pakowa jest taśmą klejącą. Nie potrzeba jej przyklejać na inny typ kleju. Wystarczy ten na jej klejącej się stronie.

Rozcieńczonym klejem okleja się papierem, ale do tego używa się raczej klejów typu Wikol.

Polimerowy klej trzeba rozcieńczać spirytusem, a to raczej kłopotliwe, szczególnie dla nastolatka. :wink: Wodą kleju polimerowego nie rozcieńczysz. Równie dobrze mógłbyś próbować rozcieńczyć wodą gumę.

To mu napisalem ze jako zamiennika moze uzyc denaturatu...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.