Poganin. Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zasilacz to będzie jakiś stary od lapka albo drukarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPiotr Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 na laptopowe uważaj, bo może być 19V, drukarka ... zależy jaka ale ogólnie do takiej taniej ładowarki nie potrzeba jakiejś elektrowni. o ile dobrze pamiętam z mojej to minimum 1A przy 12V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poganin. Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Witam, pracę z modelem posuwają się do przodu ale mam pewne pytanie odnośnie oklejania go taśmą pakową, a mianowicie w jakich proporcjach rozcieńczyć klej polimerowy z wodą abym mógł o użyć jako podkład przed oklejaniem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Witam, pracę z modelem posuwają się do przodu ale mam pewne pytanie odnośnie oklejania go taśmą pakową, a mianowicie w jakich proporcjach rozcieńczyć klej polimerowy z wodą abym mógł o użyć jako podkład przed oklejaniem ? Taśma pakowa jest taśmą klejącą. Nie potrzeba jej przyklejać na inny typ kleju. Wystarczy ten na jej klejącej się stronie. Rozcieńczonym klejem okleja się papierem, ale do tego używa się raczej klejów typu Wikol. Polimerowy klej trzeba rozcieńczać spirytusem, a to raczej kłopotliwe, szczególnie dla nastolatka. :wink: Wodą kleju polimerowego nie rozcieńczysz. Równie dobrze mógłbyś próbować rozcieńczyć wodą gumę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maca111 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Polimerowy można rozcieńczać denaturatem ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Polimerowy można rozcieńczać denaturatem ^^ Denaturat to spirytus... Widać brak doświadczenia w podstawowej chemii organicznej. Ale nie martw, za 2 lata zaczniesz nadrabiać braki. :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maca111 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Witam, pracę z modelem posuwają się do przodu ale mam pewne pytanie odnośnie oklejania go taśmą pakową, a mianowicie w jakich proporcjach rozcieńczyć klej polimerowy z wodą abym mógł o użyć jako podkład przed oklejaniem ? Taśma pakowa jest taśmą klejącą. Nie potrzeba jej przyklejać na inny typ kleju. Wystarczy ten na jej klejącej się stronie. Rozcieńczonym klejem okleja się papierem, ale do tego używa się raczej klejów typu Wikol. Polimerowy klej trzeba rozcieńczać spirytusem, a to raczej kłopotliwe, szczególnie dla nastolatka. :wink: Wodą kleju polimerowego nie rozcieńczysz. Równie dobrze mógłbyś próbować rozcieńczyć wodą gumę. To mu napisalem ze jako zamiennika moze uzyc denaturatu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi