Skocz do zawartości

odbiornik do Aurory 9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć jest jakiś tani odbiornik do Aurory 9 pod system modulacji: 2.4GHz AFHSS,

Najtańsze są Optima 6 Lite i Minima 6 (oba około 150 zł). Aftermarketów brak niestety :/

Ps.: Żeby korzystać z Minimy trzeba zaktualizować firmware modułu do najnowszej wersji.

Opublikowano

Hm, miało by to szansę zadziałania, pytanie czy da się kupić odrębnie odbiornik (pogooglałem i widzę tylko zestawy z modułem).

Natomiast - trochę offtopic, ale co tam - istnieje prosta możliwość odpalnenia modułu Spektrum DM8 na Aurorze, co umożliwia latanie modelami z taniutkimi odbiornikami DSM2.

http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=18151193&postcount=122

• 1 rok później...
Opublikowano

Odgrzebię ten temat. Czy ktoś w końcu ma możliwość potwierdzenia że jakieś odbiorniki niefirmowe hitec si.ę bindują i działają poprawnie z aurorą ?

Opublikowano

Można też poczekać aż pojawią się w HobbyKingu... Lada chwila...

Patrzcie co wrzucili dzisiaj właśnie na Facebooka:

Dołączona grafika

Opublikowano

Co bardzo cieszy! ;]

Features:

• Hitec Minima 2.4Ghz A-FHSS Compatible

• Supports PPM and RSSI Output

• Long Range >1.5km

"Headshot b**ch, you just got owned!"

To do Hiteca... opcja, o którą nie mogli się doprosić użytkownicy AFHSS jeśli chodzi o oficjalne odbiorniki... Aczkolwiek "Minima compatible" pozwala przypuszczać, że na telemetrię na razie niestety nie ma co liczyć...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj otrzymałem ten 8 kanałowy odbiornik z HK. Niestety przed testami muszę zaktualizować oprogramowanie modułu w swoim Opticu. Do odbiornika dołączono obszerną (jak na HK) instrukcję. Sygnał PPM można wyprowadzić na gniazdo kanału 1, RSSI na gniazdo kanału 2.

EDIT:

Niestety z powodu braku programatora testów do dziś (13.10.2012) nie przeprowadziłem.

Opublikowano

Daj koniecznie znać jak już potestujesz. Trochę szkoda, że nie posiada to telemetrii (przyzwyczaiłem się i to mocno do tego bipczenia jak mi akumulatory siadają), ale za to wyprowadzenie RSSI przyda się do FPV, a tam poziom akumulatora można śledzić w inny sposób...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Właśnie zainstalowałem odbiornik 8-mio kanałowy w skrzydełku test narazie na sucho na stole wszystko działa jak należy,jak pogoda pozwoli to jutro w powietrze zobaczymy co to jest warte.

Opublikowano

Dzisiaj przetestowałem odbiornik z HK wszystko działa chyba jak powinno bo nie zauważyłem jakieś znaczącej różnicy .

Piszcie o swoich spostrzeżeniach.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.