luki_rasc Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Cześć jest jakiś tani odbiornik do Aurory 9 pod system modulacji: 2.4GHz AFHSS, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Air Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Cześć jest jakiś tani odbiornik do Aurory 9 pod system modulacji: 2.4GHz AFHSS, Najtańsze są Optima 6 Lite i Minima 6 (oba około 150 zł). Aftermarketów brak niestety :/ Ps.: Żeby korzystać z Minimy trzeba zaktualizować firmware modułu do najnowszej wersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Byćmoże odbiornik Corony z tego zestawu dałby się zbindować z Aurorą, ale głowy uciąć sobie nie dam. http://hobbyking.com/hobbyking/store/__17675__Corona_2_4ghz_Futaba_Module_RX_with_Telelmetry_AFHSS_.html Modulacja jest ta sama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Air Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Hm, miało by to szansę zadziałania, pytanie czy da się kupić odrębnie odbiornik (pogooglałem i widzę tylko zestawy z modułem). Natomiast - trochę offtopic, ale co tam - istnieje prosta możliwość odpalnenia modułu Spektrum DM8 na Aurorze, co umożliwia latanie modelami z taniutkimi odbiornikami DSM2. http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=18151193&postcount=122 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Odgrzebię ten temat. Czy ktoś w końcu ma możliwość potwierdzenia że jakieś odbiorniki niefirmowe hitec si.ę bindują i działają poprawnie z aurorą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Raczej nie, przynajmniej chyba nikt tego jeszcze nie odkrył. Jeśli bardzo dobrze znasz się na elektronice to możesz zrobić sam: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1588721 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Air Opublikowano 17 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Można też poczekać aż pojawią się w HobbyKingu... Lada chwila... Patrzcie co wrzucili dzisiaj właśnie na Facebooka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 17 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 już są w sprzedażny http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_listCategoriesAndProducts.asp?idCategory=701 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Air Opublikowano 17 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Co bardzo cieszy! ;] Features: • Hitec Minima 2.4Ghz A-FHSS Compatible • Supports PPM and RSSI Output • Long Range >1.5km "Headshot b**ch, you just got owned!" To do Hiteca... opcja, o którą nie mogli się doprosić użytkownicy AFHSS jeśli chodzi o oficjalne odbiorniki... Aczkolwiek "Minima compatible" pozwala przypuszczać, że na telemetrię na razie niestety nie ma co liczyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karand Opublikowano 4 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Dzisiaj otrzymałem ten 8 kanałowy odbiornik z HK. Niestety przed testami muszę zaktualizować oprogramowanie modułu w swoim Opticu. Do odbiornika dołączono obszerną (jak na HK) instrukcję. Sygnał PPM można wyprowadzić na gniazdo kanału 1, RSSI na gniazdo kanału 2. EDIT: Niestety z powodu braku programatora testów do dziś (13.10.2012) nie przeprowadziłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Air Opublikowano 4 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Daj koniecznie znać jak już potestujesz. Trochę szkoda, że nie posiada to telemetrii (przyzwyczaiłem się i to mocno do tego bipczenia jak mi akumulatory siadają), ale za to wyprowadzenie RSSI przyda się do FPV, a tam poziom akumulatora można śledzić w inny sposób... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Właśnie zainstalowałem odbiornik 8-mio kanałowy w skrzydełku test narazie na sucho na stole wszystko działa jak należy,jak pogoda pozwoli to jutro w powietrze zobaczymy co to jest warte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Dzisiaj przetestowałem odbiornik z HK wszystko działa chyba jak powinno bo nie zauważyłem jakieś znaczącej różnicy . Piszcie o swoich spostrzeżeniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Jedyne spostrzeżenie jest takie, że "hyba" pisze się przez ch . Ale tak na poważnie to fajnie, że w końcu są jakieś zamienniki odbiorników Hitec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi