Skocz do zawartości

CHIPMUNK 40

olo115

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam plan kupić chipmunka 40 ale bladego pojęcia nie mam jak to lata :roll: jeśli ktoś ma taki model lub wie jak to lata to proszę o wskazówki z tego co mi kolega powiedział to model ten się zwala na skrzydło jest to prawda ? POZDRAWIAM

Opublikowano

pewnie tego z allegro?? :) modelem lata sie dosc ciezko, sam nad nim myslalem, ale spotkalem sie z opiniami ze jest szybki i potrzebuje duzej predkosci podejscia do ladowania, ponoc latwo go przeciagnac

Opublikowano

Ja ogólnie to bardzo lubię szybkie modele :twisted: ale co do lotu to nie mam pojęcia jak sie zachowuje w powietrzu :cry: aktualnie latam Funtaną S30- własnej konstrukcji. ale to jest powolne :P Nic pomyśle jeszcze nad jakimś innym modelem :wink:

Opublikowano

Więc tak model sam w sobie lata super. Mówię bo mam. Mój kosztował mnie trochę nerwów bo kupiłem go po krecie i trzeba było kąty na nowo ustawiać. Model jest ciężki jak na swoją wielkość i powierzchnię. Co do prędkości to dużo zależy od zastosowanej jednostki. Dużo szybciej lata na 2T niż 4T. Model rzeczywiście można przeciągnąć, łatwiej niż FunFly. Generalnie wady modelu to:

- trudny start - musi nabrać prędkości,

- duże obciążenie powierzchni nośnej w związku z czym duża prędkość lądowania,

- kiepski statecznik poziomy.

Poza tym jako półmakieta lata się nim fajnie, ale nie jest to model dla początkujących.

No ale za to w powietrzu prezentuje się super. Ten model można pokochać, albo znienawidzić innej możliwości nie ma.

Opublikowano

aha czyli ogólnie mówiąc za tą cenę idzie kupić lepszy model ;) dla początkujących też bym go nie polecał :P z tego co piszą inni dla mnie najlepszy model to Extra 8) kiedyś myślałem o mustangu ale kupiłem extrę :wink:

Opublikowano

nie kupuj chipmunka, ja mam wersje z CMPro pod .40 model lata ociezale nawet na .50

trudny nie jest,ale na lotki reaguje beznadziejnie. Stoi jako pokazowka w moim garazu...odradzam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.