olo115 Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Witam. Mam plan kupić chipmunka 40 ale bladego pojęcia nie mam jak to lata :roll: jeśli ktoś ma taki model lub wie jak to lata to proszę o wskazówki z tego co mi kolega powiedział to model ten się zwala na skrzydło jest to prawda ? POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 pewnie tego z allegro?? modelem lata sie dosc ciezko, sam nad nim myslalem, ale spotkalem sie z opiniami ze jest szybki i potrzebuje duzej predkosci podejscia do ladowania, ponoc latwo go przeciagnac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo115 Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Ja ogólnie to bardzo lubię szybkie modele :twisted: ale co do lotu to nie mam pojęcia jak sie zachowuje w powietrzu :cry: aktualnie latam Funtaną S30- własnej konstrukcji. ale to jest powolne Nic pomyśle jeszcze nad jakimś innym modelem :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Chipmunk lata tak jak wygląda Jest modelem poprawnym w pilotażu ale na próżno szukać w nim właściwości modeli FunFly czy typowych akrobatów. Jednym słowem lata tak jak powinien. Film Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 olek, wez kurna sie opanuj z czipkiem. Bedzie 10 razy gorszy niz junak. A swoja droga szybko funtanka sie znudzila Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo115 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 hehe Pawle nie funtana jest ok ale teraz coś szybszego :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Jesli chcesz cos szybkiego to moze : cos takiego albo cos takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Więc tak model sam w sobie lata super. Mówię bo mam. Mój kosztował mnie trochę nerwów bo kupiłem go po krecie i trzeba było kąty na nowo ustawiać. Model jest ciężki jak na swoją wielkość i powierzchnię. Co do prędkości to dużo zależy od zastosowanej jednostki. Dużo szybciej lata na 2T niż 4T. Model rzeczywiście można przeciągnąć, łatwiej niż FunFly. Generalnie wady modelu to: - trudny start - musi nabrać prędkości, - duże obciążenie powierzchni nośnej w związku z czym duża prędkość lądowania, - kiepski statecznik poziomy. Poza tym jako półmakieta lata się nim fajnie, ale nie jest to model dla początkujących. No ale za to w powietrzu prezentuje się super. Ten model można pokochać, albo znienawidzić innej możliwości nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo115 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 aha czyli ogólnie mówiąc za tą cenę idzie kupić lepszy model dla początkujących też bym go nie polecał z tego co piszą inni dla mnie najlepszy model to Extra 8) kiedyś myślałem o mustangu ale kupiłem extrę :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmaverick Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 nie kupuj chipmunka, ja mam wersje z CMPro pod .40 model lata ociezale nawet na .50 trudny nie jest,ale na lotki reaguje beznadziejnie. Stoi jako pokazowka w moim garazu...odradzam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.