Skocz do zawartości

Turnigy serii AE

dario1977

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kupiłem w HK regulator serii AE-30A i do tego rekomendowaną kartę do programowania

TURNIGY BESC Programming Card. Mam teraz problemik bo karta nie chce zagrac z tym regielkiem >>> całkowita ciemnośc i zostaje programowanie z aparatury :(:(:(

Czy ktoś miał do czynienia z tymi reglami i kartą ???

Opublikowano

Czy masz na myśli tą kartę? Dość pomocne jest umieszcznie linków do produktów o których się pisze.

Używam jej bezproblemowo od dłuższego czasu do programowania regulatora Turnigy AE-25A Brushless ESC, który był jako standardowe wyposażenie w AXN Floater Jet. Widzę, że nasze regulatory są z tej samej rodziny więc nie rozumiem dlaczego u Ciebie występuje problem. Rozumiem, że zapoznałeś się z tą instrukcją i dasz sobie uciąć rękę, że podłączasz wszystko w kolejności podanej w sekcji "Wiring Sequence", punkt A?

Opublikowano

Tak to ta karta. >> robię dokładnie jak w instrukcji czyli podłączam regielek do karty, podłączam zasilanie i nic ale ale mam także inne esc z tej serii a mianowicie AE-45A i ten o dziwo komunikuje się z kartą da się przestawiac parametry (diody świecą) ale nie zapamiętuje ustawień. Może robię jakiś błąd w zapisywaniu ustawień bo wciskając OK zaczyna migac niebieska dioda i miga bez końca. Czyli mój regulator AE-30A nie działa z tą kartą a mam dwie identyczne karty za to model AE-45A widzi kartę ale nie zapisuje ustawień. Sprawdzę bo będę miał okazję regiel AE-20A (jest w drodze).

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam.

Mam 2 pytania odnośnie tych regulatorów. Mam TGY AE-30A

1. Czy ktoś wie co się ukrywa pod 6 pozycją menu? ESC raportuje 6 pozycji.

2. Czy można jakoś uruchomić silnik po failsafe?

Po kilkunastu sekundach braku sygnału z aparatury ESC włącza tryb lokalizacji modelu - głośne pikanie, jednocześnie zatrzymując silnik. Funkcja bardzo fajna, jednak po przywróceniu połączenia ESC się nie uruchamia. Trzeba ponownie podłączyć zasilanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.